Jenkei Dániel, 2020.07.20. | Atlétika

Szombaton a Vasas SC versenyzője, Jenkei Péter futott fel a leggyorsabban Kékestetőre a 9 km hosszú, 850 méter szintemelkedéssel bíró pályán, így ő lett a 2020-as hegyifutó országos bajnok. Helyszíni riport.

Szombat délelőtt a Mátrában rendezték a 2020-as hegyifutó országos bajnokságot.  A felnőtt kategória versenyzői Parádfürdőről kapaszkodtak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méteres Kékestetőre.

Az erdős terepen kijelölt táv 9 kilométer hosszú volt, 850 méter szintemelkedéssel. Az egyébként sem könnyű körülményeket pedig nehezítette a nagy mennyiségű eső, amely miatt a pálya egyes részein bokáig kellett gázolni a sárban.

A Vasas SC versenyzője, Jenkei Péter sikeresen küzdött meg az elemekkel, és a szívósan küzdő fiatal győri Marx Balázst, valamint a debreceni Szőke Balázst maga mögé utasítva országos bajnok lett. Ezzel pedig kvalifikálta magát a novemberi hegyifutó-világbajnokságra, amelyet a spanyolországi Lanzarotéban rendeznek.

Versenyzőnk (akinek az édesapja, Jenkei András az edzője) alapvetően maratonistának tartja magát, a 42 km-es távon szerezte meg első felnőtt bajnoki címét tavaly, idén a felkészülés részeként pedig a hegyi futásban is sikerrel próbálta ki magát, ahogy a mellékelt ábra mutatja.

Jenkei Péter győzelmével egyébként megvédte a bajnoki címet klubunk számára, hiszen tavaly egy másik vasasos versenyző, Molnár Ákos lett a hegyifutó magyar bajnok a Kékesen.

A hölgyek mezőnyben Gyurkó Fanni, a jelenlegi legjobb női magyar maratoni futó képviselte a Vasast, számára azonban a háromhetes sérülés miatti szünetet követően kevésbé sikerült „műfajváltás”, és végül a negyedik helyen végzett.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések