Jenkei Dániel, 2020.06.17. | Klub

Sakk szakosztályunk elnöke és támogatója kerek születésnapját ünnepli, ennek kapcsán beszélgettünk vele a Vasas-kötődésről.

„Talán erre már kevesen emlékeznek, de az én történetem a Vasassal eredetileg a röplabda kapcsán kezdődött. A 2000-es évek elején a Szentendrei úti Diego áruházat irányítottam, és Fördős Laci bácsi azzal keresett meg, hogy a kerületi kötődés miatt támogassam a női röplabdacsapatot. El is indult az együttműködés, majd miután az önkormányzat is a röplabda mellé állt, Laci bácsival abban maradtunk, hogy a Vasas valamelyik másik sportágát segítem tovább.”
 

„Így jött a sakk, amelyhez különösebb közöm nem volt korábban, persze játszani gyerekkorom óta tudok, és máig szívesen tanulmányozom a különböző feladványokat. Természetesen már a csatlakozásomkor is Káposztás Miklós irányította a szakosztályt, aki azóta a jó barátom lett. Szoktam mondani a családomnak, hogy ha mindenki ilyen csupaszív ember lenne, mint ő, akkor nem sok gond lenne a világban.”
 

„Amiben tudom, próbálom segíteni a sakkozókat a mindennapokban. Az évek során én lettem a szakosztály elnöke is. Mindig jó hangulatban töltjük együtt a hagyományos évnyitó/évzáró vacsorákat február környékén. Sok kitűnő embert ismertem meg a sakkozóknál, de az egész Markovits Laci által vezetett klubra mondhatom, hogy nagyon jó a közösség, és a Vasasnál az tükröződik, hogy minden rendben van, az egyesülethez tartozók pedig sokat tesznek egymásért.”
 

„Az 50 évem felét a Diego cégnél töltöttem, így a családom mellett ez is egy komoly állandóság az életemben. Ezt a kort elérve leginkább arra figyelek, hogy az időmet a legfontosabb dolgokra szánjam, a családomra, a három gyermekemre, a barátaimra, na és persze a kertes házunkban is mindig van mit csinálni… Kívánom, hogy Káposztás Miklós is még sokáig bírja erővel, és nekem is megmaradjon az aktív kapcsolatom a Vasas sakk szakosztályával!”

 


Kiss Jenő a kép balszélén a Vasas sakk szakosztályának 90. születésnapján

 


Hirdetések