Jenkei Dániel, 2020.05.19. | Kézilabda

Véglegessé vált az NB I/B-ben induló felnőtt női kézilabdacsapatunk 2020/21-es játékoskerete: több gólerős fiatal játékos, illetve légiósmúlttal rendelkező kézilabdázó is csatlakozik a Vasashoz.

Finoman szólva sem volt szokványos az idei átigazolási szezon női kézilabdában, hiszen a koronavírus-járvány éppen a tárgyalások kellős közepén csapott le, hosszú hetekre bizonytalan viszonyokat teremtve. A közelmúltban aztán biztossá vált, hogy a 2019/20-as szezont törölték, így csapatunk jövőre is a másodosztályban szerepel, mostanra pedig már azt is tudjuk, hogy kikkel vágunk neki ősztől az új bajnokságnak.

Kezdjük a maradókkal, hiszen Penszki Gergely a tavalyi alapemberei jelentős részére a következő szezonban is számíthat: 2020/21-ben is a Vasast erősíti majd Ács Bianka, Cifra Anita, Hadnagy Fanni, Imrei Réka, Ivanics Dóra, Kastl Anna, Pénzes Laura, Szatmári Melinda, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina, Tóth Melinda és Török Rebeka.

Kapusposztra a 26 éves Ferenczi Annamáriát igazoltuk le, aki az előző idényben az NB I-es Mosonmagyaróvár kapusa volt, de korábban 4 éven át a Bundesligában is légióskodott a Dortmund és az Oldenburg csapatánál.

Kántor Kamilla szintén kapusként érkezik csapatunkhoz, a 27 éves hálóőr is komoly légiósmúlttal bír, hiszen az elmúlt nyolc évét Franciaországban töltötte, ahol megfordult a Sambre Avesnois Handball, a Noisy-le-Grand és a Chambray Touraine csapatában is. Utóbbi a francia élvonalban szerepel.

Speth Evelin, a szegedi születésű 21 éves átlövő a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett, innen került vissza szülővárosába, az NB I/B Kelet-csoportjában szereplő Szeged gárdájához, ahol az idei csonka szezonban 78 góllal házi gólkirály lett. A következő idényben már ő is Vasas-színekben okozhat gondot az ellenfelek kapusainak.

A másik új átlövőnk, Nagy Zsuzsanna is 21 éves, és ugyancsak gólerős, hiszen legutoljára a rivális Budaörs csapatának legeredményesebbje volt 59 találattal. A Budaörshöz kölcsönbe érkezett Dunaújvárosból, és korábban az NB I-ben is kipróbálhatta magát, a következő idényben pedig a Vasas kölcsönjátékosa lesz.

A 19 éves jobbszélső, Kovács Noémi szintén szegedi illetőségű, játszott a NEKA-ban, a Vasas előtti klubja pedig az NB I-es Vác csapata volt, de emellett rendszeresen játszott párhuzamosan a másodosztályú Göd együttesében is.

A maradók és az érkezők mellett a keret a vasasos utánpótlás három ígéretes tagjával válik teljessé, hiszen Bréda Luca, Pasqualetti Tímea és Soltész Bernadett a következő szezont már a felnőtt keret teljes jogú tagjaként kezdi meg.

Az eddigi felsorolásból következően távozik csapatunktól Antóni Viktória, Binó Boglárka, Birtalan-Gidai Eszter, Hansághy Beatrix, Kiss Klaudia, Moharos Vivien, Szecsődi Laura és Tzintzis Alexandra.




 

Penszki Gergely vezetőedző a következőket mondta el honlapunknak a játékoskeret véglegesedése kapcsán:

- A szokatlanul befejezett bajnokság váratlan helyzeteket teremtett az új keret kialakítása kapcsán. Úgy gondolom, hogy a klubvezetés által időben megkezdett tárgyalásoknak köszönhetően a csapat egy igen erős magját sikerült megtartani. Az érkező játékosok tekintetében is döntő volt, hogy időben és átgondoltan kezdődtek az egyeztetések, így csak minimális hiányérzetünk lehet ezen a téren, amivel most már nem is foglalkozunk. Innentől kezdve egyetlen dolgunk maradt, tökéletesen felkészülni a következő bajnoki szezonra. Az érkező játékosainkról elmondható, hogy egytől egyig fiatal tehetségnek számítanak a saját posztjukon. A két új kapusunk ennek ellenére kellő tapasztalattal és rutinnal is bír, így stabilabbá válhat velük a védekezésünk. A saját nevelésű, ifjúsági játékosaink pedig már tavaly is belekóstolhattak a felnőtt csapat edzéseibe és mérkőzéseibe, idén pedig teljes jogú kerettagként maximális lehetőség áll rendelkezésükre, hogy komolyabb szerepet harcolhassanak ki maguknak. Véleményem szerint a tavalyi keret magjához érkező játékosokkal összességében erősebb csapatot alkotunk majd. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a jelenlegi szabályoknak megfelelő speciális edzésekkel gyakorlatilag már a következő szezonra történő felkészülést kezdtük el a héten. A felmérésekkel, tesztekkel elkezdett foglalkozások fő célja, hogy mindenki megfelelő állapotba kerüljön a következő alapozásig. Az első benyomásaink alapján mindenki nagyon komolyan vette a hetente megújuló és egymásra épülő edzésterveket, így optimista vagyok a folytatást illetően.


Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes pedig ezt fűzte hozzá a mai bejelentéshez:

- Szokni kell még a gondolatot, hogy a bajnokság játék nélkül, a keret kialakítása pedig bizonyos esetekben befejezetlen tárgyalásokkal ért véget a járványhelyzet miatt. Ráadásul hiába kezdte újra a héten a csapat speciális módon az edzéseket, egyelőre nem ismert a következő idény menetrendje, a jövő évi keret pedig fizikai értelemben még nem tud együtt készülni. Mivel a csapatszintű edzések egyelőre nem megengedettek, sok múlik az edzők kreativitásán és a játékosok hozzáállásán, kitartásán is a következő hónapokban. Ugyanezekre az erényekre lesz szükség a 2020/21-es bajnokság során is, hiszen továbbra is az élvonalba való visszajutás a határozott célunk. Az utóbbi években a klubvezetés ehhez mérten próbált sok tekintetben első osztályú feltételeket teremteni, és az új keret összeállításánál is teljesíteni tudtuk a szakmai stáb kéréseinek jelentős részét, így a járvány által okozott nehézségek ellenére is reális elvárásnak tartjuk a célkitűzést. Végezetül pedig szeretném megköszönni az egész Vasas család nevében a távozók eddigi játékát, különösen azokét, akik hosszú éveken át hűségesen szolgálták az egyesületet.

 

A Vasas SC női kézilabdacsapatának 2020/21-es kerete:

Ferenczi Annamária, Kastl Anna, Kántor Kamilla (kapusok).

Ács Bianka, Bréda Luca, Cifra Anita, Hadnagy Fanni, Imrei Réka, Ivanics Dóra, Kovács Noémi, Nagy Zsuzsanna, Pasqualetti Tímea, Pénzes Laura, Soltész Bernadett, Speth Evelin, Szatmári Melinda, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina, Tóth Melinda, Török Rebeka (mezőnyjátékosok).
Vezetőedző: Penszki Gergely

 

 


Hirdetések