Jenkei Dániel, 2020.05.09. | Klub

A minden igényt kielégítő új létesítmény elsősorban az utánpótlás röplabdaműhelyünknek biztosít majd további szakmai lehetőségeket. A járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, virtuális formában adjuk át most az új csarnokot a Vasas családnak.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A videóban látható, 200 fős lelátóval rendelkező új multifunkcionális edzőcsarnok küzdőtere összesen 720 négyzetméteres. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy hivatalos méretű röplabda-versenypályából két gyakorlópályává alakítsák a hétköznapokban, de a padlóborítás más sportágak űzésére is alkalmassá teszi a csarnokot.

A létesítményben kialakítottak egy táncteremet is, amelyet a Vasas aerobik szakosztálya fog elsősorban használni.

Különlegesség, hogy az épület teteje rekortán-sportburkolatot kapott, így ez a rész is sportpályaként funkcionál majd, a csarnok oldalában pedig egy bemelegítő-kondicionáló rész is helyet kapott.

 


Az új létesítményt lépcsőház köti össze a Folyondár Sportcentrum főépületével, de a csarnoknak saját bejárata és recepciója is van, emellett pedig több öltözőt, irodát, üzemeltetési – és raktárhelyiséget is kialakítottak benne. A beruházást területrendezés és újabb parkolóhelyek létesítése is kísérte a sportcentrumon belül.


Klubunk elnöke, Markovits László így nyilatkozott az új csarnokról: 

- Eredetileg sokkal korábbra terveztük ezt az átadást, de természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vasas SC a kormány támogatásával egy újabb színvonalas beruházást tudott végrehajtani. Szeretnénk, ha a következő időszakban a régi, patinás röplabdacsarnokunk is megújulna, de ez még egy hosszabb folyamatnak ígérkezik, hiszen a Budapesti Műszaki Egyetem szakértőinek javaslatára módosítanunk kell az eredeti terveinket. Dolgozunk azon, hogy minél hamarabb ki tudjuk írni az új tervezésre vonatkozó közbeszerzést.


Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes pedig a következőket mondta el honlapunknak:

- A hosszútávú sportfejlesztési céljainkkal összhangban készült el az új edzőcsarnok, melynek eredményként az országban egyedülálló teremfeltételeket és pályarendszert tudunk a röplabdasport számára biztosítani. A kibővült infrastruktúrának köszönhetően egyszerre akár hét pályán is tudnak gyakorolni a szakosztályunk sportolói, de a mérkőzés vagy tornarendezés kapcsán is jelentősen nőttek a variációs lehetőségeink. Ez utóbbi pedig a szövetségi rendezvények, és az évenként megrendezésre kerülő különböző országos utánpótlás döntők szempontjából is fontos szempont. Bízom benne, hogy a vírushelyzet elmúlásával minél hamarabb birtokba tudják venni a Vasas sportolói az új létesítményt.


Hirdetések