Jenkei Dániel, 2020.04.08. | Kézilabda

Bár az idei szezon sorsa még bizonytalan, a 2020/2021-es idényre vonatkozóan már szinte minden nyitott kérdés eldőlt kézilabda szakosztályunknál. A felnőtteknél gyakorlatilag összeállt az új keret, a szakmai stáb változatlan marad, míg az utánpótlásba új edzők érkeznek.

Cifra Anita, Szilovics Fanni és Hadnagy Fanni után Imrei Réka, Ivanics Dóra, Szatmári Melinda, valamint Török Rebeka is meghosszabbította szerződését az NB I/B-ben szereplő felnőtt kézilabdacsapatunknál. A további kulcsembereink élő szerződéssel rendelkeznek, és egy-két folyamatban lévő tárgyalást leszámítva az érkezőink listája is végleges. Az új játékosok kilétére azonban természetesen csak azután derülhet fény, amikor valamilyen formában véget ér a 2019/2020-as bajnokság.

A hosszabbító játékosok egyaránt kiemelték, hogy remek az összhang a szakmai stábbal, ennek tükrében pedig egyáltalán nem meglepő hír az sem, hogy Penszki Gergely vezetőedző, Papp György edző és Bakos István kapusedző a 2020/2021-es szezonban is élvezik majd a klubvezetés bizalmát.

Természetesen nagy öröm számomra, hogy azokkal az általam jól ismert szakemberekkel tudom folytatni a munkát, akikkel évek óta együtt dolgozunk, és akikben száz százalékig megbízom minden téren. Nagyon igyekszünk olyan légkört teremteni, ami pozitív a játékosok számára, ennek kapcsán pedig sokat számít, hogy ki milyen alapmentalitású, és mennyire tudja alárendelni magát a csapat érdekeinek. Úgy érzem, ezen a téren jó irányba haladunk és a jövő évi keretet is ennek megfelelően próbáltuk kialakítani a klubvezetéssel. A 2020/21-es idényre egyértelmű célként tűzték ki számunkra a feljutást, mi pedig sportemberként azon leszünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Egyelőre még nagyon képlékeny, hogyan alakulnak az erőviszonyok, de vélhetően hasonlóan kiegyensúlyozott lesz a bajnokság, mint az idei, így aztán nekünk is arra kell törekednünk, hogy kevesebb hullámzás legyen a teljesítményünkben. – nyilatkozott honlapunknak Penszki Gergely.
 



 

Új edzők az utánpótlásban

A felnőtt csapat mellett az utánpótlás edzői stáb összetétele is véglegesnek tekinthető a következő szezonra nézve.

Géber Zsolt folytatja a munkát az ifjúsági korú játékosokkal, akik az I. osztályú ifjúsági ligában és a felnőtt NB II-es pontvadászatban szerepelnek majd párhuzamosan.

Gálfalvi Áron az Angyalföldi Sportiskola trénere a 2020/2021-es szezontól csatlakozik a Vasashoz, ő irányítja majd a serdülő I. osztályú és az ifjúsági III. osztályban szereplő csapatainkat.

Szintén új név a stábban Gálfalvi Zsuzsanna, aki az Angyalföldi Sportiskolánál irányított csapatát viszi tovább vasasos színekben a serdülő bajnokságban, illetve az U15-ös kiírásban.


Végül Polgár-Veres Árpád, a Vasas SC sportszakmai elnökhelyettese osztotta meg velünk gondolatait a felnőtt és az utánpótlás részleggel kapcsolatos stratégiai irányokról:

Már az idei évben nagy tervekkel és ambíciókkal vágott neki a szakosztály a bajnoki szezonnak, ami mind a felnőttcsapatra, mind pedig az utánpótlásra nézve érvényes megállapítás. A Vasas SC ügyvezetésének célja az volt, hogy a 2020/2021-es bajnokságban már NB I-esek legyünk.  Ez függetlenül a kialakult súlyos járványügyi helyzettől nem sikerült, aminek több szakmai oka van, és amelyeket igyekeztünk alaposan feltárni az elmúlt hónapokban. Sok megbeszélést folytattunk az érintett edzőkkel, a háttérben pedig folyamatosan egyeztettünk a vasasos kézilabda jövőjéről, kerestük azokat a megoldásokat, amelyektől nagyobb eredményességet várhatunk el.  A felnőttcsapat kapcsán olyan döntéseket hoztunk, amelyeknek köszönhetően reményeink szerint még ütőképesebbé válhat a keret, és így remélhetőleg a koronavírus-helyzettől függetlenül is versenyelőnyre teszünk szert a riválisokkal szemben. Az élvonalbeli törekvésekkel összefüggően az utánpótlásban szintén előre akarunk lépni a következő években, hosszú távon az a cél, hogy valamennyi korosztályt tudjuk a Vasason belül versenyeztetni. Ennek első lépéseként elkezdtünk lefelé nyitni az évjáratokban, és nyártól bővíteni fogjuk a sportfejlesztési programunkat.


Hirdetések