Dobos Sándor, 2020.04.07. | Karate

A Vasas SC karate szakosztályának is alkalmazkodnia kellett a járványhelyzethez, a fiatalok otthon végzik el azokat a feladatokat, amiket a szakmai stáb kialakított számukra.

„Én már nagyon nehezen viselem, mert én egyébként is mindig megyek, ügyeket intézek, edzést tartok, versenyre utazok, feladja a leckét ez a mostani helyzet” – fogalmaz Egri Tamás, a Vasas SC karate szakosztályának vezetője. – Már minden létező kerti munkát elvégeztem, felfordítottam az egészet, pakoltam, takarítottam a raktárakban, lehet, hogy majd elkezdem elölről. Bízom benne, hogy nem tart majd sokáig ez az állapot.”

Persze, szakmázni is kell, és meg is van a módszer az edzések elvégzésére.

„A versenyzőkkel és az edzőkkel készítettünk edzésvideókat a gyerekeknek, ezekben mindent bemutatunk a legapróbb részletekig. Az edzés áll egy pulzusfokozó részből, egy dinamikus és egy statikus nyújtást jelentő szakaszból, van egy technikai blokk, amiben az alapiskola, a formagyakorlat és a küzdelmi rész kap teret, illetve erősítő és koordináció-fejlesztő gyakorlatokat is beépítettünk. Ez nagyjából egy másfél, kétórás edzés. Heti két alkalommal küldünk újabb feladatokat, amiket négy fokozatra építettünk fel, a gyerekek attól függően állnak meg, hogy mit bírnak el, életkoruknak, fizikai állapotuknak megfelelően. Mindenki a saját szintjén végzi az edzéseket. A kiemelt versenyzőink, Klement Kármen, Forgács Tamás, valamint Mérő Bálint, Csicsay Gergely és Forgács Richárd más módszerek és edzésterv alapján készülnek, de ők is megfelelően tudják karban tartani magukat” – mondta el Egri Tamás.

Klemen Kármen egyébként a veszélyhelyzet kihirdetése előtt az olimpiai kvalifikációs tornára készült, ezt természetesen elhalasztották, az érintettek várják az új időpont kijelölését. Az mindenesetre biztos, hogy szeptemberig nem rendeznek semmilyen versenyt, világkupa-fordulókat sem, amelyekben Kármen mellett egyéniben Forgács Tamás, valamint csapatban a Mérő Bálint, Forgács Richárd, Csicsay Gergely összeállítású katacsapatunk lett volna érintett.


Hirdetések