2009.02.19. | Labdarúgás
Az edzőtábor ötödik napja a reggeli kocogás, és a délelőtti tréning után a délután teljesedett ki. Két korcsoportban került megrendezésre szerdán, február 18-án az Omonia Nicosia szervezésében az a torna, ahol U-16 és U-15 csapatunk ispályára lépett.

Remekül előkészített pályák, nagy nyilvánosság, jó szervezés. Már a hétvégi felnőtt bajnoki mérkőzés előtt is beharangozták az eseményt, ami azt mutatta, hogy komolyan veszik vendéglátóink az eseményt. Célunk az volt, hogy minél jobban szerepeljünk, és a fárasztó edzések mellett sikerélményekkel is gazdagodjunk. 

OMONIA NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA, AYIA NAPA 

U-15
OMONIA NICOSIA – VASAS U-15 1 – 2 (1 – 1)

VASAS: Bocs (Herjeczki) – Rudner, Elek, Szemerédi, Scharrer, Kiss, Tihanyi, Kotnyek (Jákó), Szénási, Molnár (Lanczkor), Nagyházi

Gólszerzők: Kotnyek, Lanczkor
Jók: Herjeczki, Scharrer, Tihanyi, Kiss

A torna rendezőjének csapatával kellett megmérkőznünk először, kétszer 30 percben. Fizikálisan jó, technikailag kevésbé jó csapat volt a ciprusi, akik, ha megnyerik hétvégi bajnoki mérkőzésüket, akkor bajnokok lesznek. A nagy rohanásban a hazaiak villámgyors csatára már a negyedik percben vezetést szerzett elmélázó védelmünk mellett (1-0). Próbáltunk támadásokat szövögetni, de ellenfelünk rohanása miatt ez nem igazán sikerült, aztán elkezdtünk kapkodni. A 22. percben Kotnyek banánívű beadása után a labda a meglepett kapus felett a hálóba hullott (1-1), amitől kissé lehiggadtunk.
Fordulás után hajtott mindkét csapat, de szerencsére az Omonia kihagyta helyzeteit, mi pedig Scharrer szöglete után Lanczkor révén megszereztük a vezetést (1-2). Sok volt a párharc, sok volt az ütközés, aminek következtében Szénásit öt perccel a vége előtt kiállították második sárga lappal, de ez már nem befolyásolta a végeredményt.

VASAS U-15 – APOEL 1 – 2 (1 – 2)

VASAS: Máté (Bocs) – Rudner (Lepkó), Elek, Tihanyi, Scharrer, Jákó (Horváth), Kiss (Urbán, Kayali), Lanczkor, Molnár (Szemerédi), Kotnyek, Nagyházi.

Jó: Lanczkor

A másik ágon az Omonia nagy riválisa az Apoel jutott a döntőbe, miután 3-0-ra legyőzte a Paralimni együttesét. Ránézésre kisebb játékerőt képviseltek, de mentalitásukkal megsokszorozták lehetőségeiket.
Ismételten rosszul kezdtünk, hiszen egy hosszan előrevágott labdára késve reagált védelmünk, és az Apoel gladiátor csatára, a kapujából kifutó Mátét megelőzve a kapunkba fejelte a labdát (1-0). A kilencedik percben Jákó középre vezette a labdát, Lanczkorhoz továbbított, aki egy csel után ballal kilőtte a hosszú sarkot (1-1). Egy perccel később Rudner vétett el egy ívelést, és a helyzetbe kerülő ciprusi csatár nem hibázott (2-1). Nem tudtuk rendezni sorainkat, fáradtan, ötlettelenül, kapkodva játszottunk.
Szünetben a cseréktől vártunk változást, ám nem így történt. Ráadásul Urbán megsérült, így újból át kellett alakítania a csapatot. Rendkívül sok volt a technikai hiba, mindenki egyedül akarta megoldani a helyzetet, és kijött a héten végzett munka miatti fáradtság is. Ellenfelünk magabiztosan tartotta előnyét, és megnyerte a tornát.

U-16
APOEL – VASAS U-16 2 – 0 (0 – 0)

VASAS: Tóth K. – Almáshegyi, Vámos (Gebei), Ferkó, Németh, Illés, (Kozó), Kárpáti, Fritz, Máté (Horváth), Danyi, Sóron (Lázár).

Akadémiai csapatunk az Apoel-lel mérkőzött a villámtorna elődöntőjében. Ellenfelünk maximális akarással küzdött, teljesen kihajtották magukat. Fiaink próbálták játszani tudatos játékukat, ám csak helyzetekig jutottak. Amíg mi a legnagyobb lehetőségeket is elpuskáztuk, addig a ciprusi regiment a megingásainkat is kihasználva megnyerte a meccset.

VASAS U-16 – OLYMPIAKOS PIREUSZ 11 – 0 (6 – 0)

VASAS: Tóth Sz. – Vancsa, Suhanyec, Ferkó (Vámos), Németh, (Lázár), Kozó (Illés), Kárpáti (Sóron), Fritz (Almáshegyi), Gebei (Máté), Szabó, Danyi, (Horváth).

Góllövők: Danyi (3), Szabó (2), Máté, Németh, Almáshegyi, Kozó, Illés, Kárpáti.

Az első találkozón csak egy góllal maradt alul a rendező Omoniával szemben az Olympiakos, ám a mieinket nem tudták megállítani. Danyi vezérletével futószalagon szállították a gólokat a fiúk, és felismerhetővé tették a nagyságrendi különbségeket, megszerezve a torna harmadik helyét.

Eredmények:
U-15
Omonia – Vasas 1 – 2
Apoel – Paralimni 3 – 0
Apoel – Vasas 2 – 1
Omonia – Paralimni 0 – 0 ( 11-esekkel az Omonia nyert )

1. Apoel 
2. Vasas 
3. Omonia Nicosia 
4. Paralimni

U-16
Apoel – Vasas 2 – 0
Omonia – O. Pireusz 1 – 0
Omonia – Apoel 4 – 0
Vasas – O. Pireusz 11 – 0

1. Omonia Nicosia
2. Apoel
3. Vasas
4. Olympiakos Pireusz 

PT           

 


Hirdetések