2009.02.16. | Labdarúgás
Vasárnap reggel kissé viharos időjárásra ébredtünk, így a homokban futás laza gimnasztikai tréninggé alakult át Szemerédiék részére.

Az U-16 mérkőzésre készült, ezért a reggeli program taktikai megbeszélés volt. A délelőtt folyamán változó időjárási körülmények közt sikerült letudni az edzést az egyik társaságnak, és a mérkőzést a másiknak. 
Az U-16 ellenfele egy moszkvai akadémiai csapat, az FC Trudovije volt, akik a hazájukban vezetik a tabellát a körzeti bajnokságban, és mint tapasztaltuk jó erőt képviselnek. Az erőt érdemes szó szerint érteni, hiszen a gyorsaság, és a tényleges fizikai erő kiemelten jelentkezett játékukban. Taktikai szinten talán előrébb tartunk, de ezen a napon ez kevés volt. 
Ellenfelünkről annyit mindenképpen el kell mondani, hogy eredménycentrikusak, és labdarúgóik amolyan félprofi státuszúak. Nem felnőttekről beszélünk, hanem 1992-es születésű labdarúgókról, akik még így is letagadhatnának egy-két évet korukból… 

Csapatunk a Tóth Sz. (Tóth K.) – Almáshegyi (Vancsa), Suhanyec, Ferkó, Németh, Kárpáti, Danyi (Horváth), Illés (Kozó), Fritz (Lázár), Máté (Gebei), Sóron (Szabó) összeállításban szerepelt és 4-1-es félidő után 6-2 arányban vereséget szenvedett. 
Góljainkat Németh - 11-esből -, és Lázár - egy elemi erejű átlövésből - szerezték. 

Délután Nicosiába buszoztunk, és a belvárosi séta után az Omonia Nicosia stadionjába vezetett utunk. Nagyon praktikus, és egyben tetszetős a stadion, ahol nemrég UEFA kupa meccset rendeztek. A hazai csapat a tabella éléről várta a meccset, ellenfele az Ethnikosz volt, akik hatodikak helyen álltak. 
Nem túl izgalmas mérkőzésen 1-0 arányban nyertek a vendéglátók, ám az a 7-8000 ember remek hangulatot teremtett a mérkőzés folyamán. Ciprusi sportbarátainknak köszönhető, hogy ebbe a miliőbe is belecsöppenhettünk, köszönet érte! 
Az esti buszozás után gyors vacsora, és lefekvés. Tartalmas nap volt a mai is, ám az igazi munka csak most következik. 

PT

 


Hirdetések