2009.02.16. | Labdarúgás
Tájékoztatjuk kedves Szurkolóinkat, hogy a Vasas Futball Kft. 90%-os tulajdonrészére vonatkozó szerződést a mai nappal megjelölt határidőig (2009. február 16., 17.00 óra) az olasz fél nem írta alá és további időt kért a döntéshozatalra.

A határidő leteltével automatikusan megnyílt a vétel lehetősége más befektetők számára is, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy az olaszok jövőbeni pozitív döntése esetén az egyesület elzárkózzon a megállapodástól.

Markovits László a közleményhez hozzáfűzte: „Természetesen egy kicsit el vagyok keseredve, mert rengeteg időt és energiát fektettünk abba, hogy az olasz féllel sikeresen záruljanak le a határidőig a tárgyalások, ugyanakkor továbbra is bízom abban, hogy találunk megfelelő befektetőt. Egy biztos, hogy akármilyen feltétel mellett továbbra sem fogjuk értékesíteni ennek a nagy múltú és sikeres labdarúgócsapatnak a többségi tulajdonrészét, de a realitásokkal mindenképpen szembe kell néznünk és figyelembe kell vennünk a jelenlegi gazdasági válságot.
Mindezektől függetlenül ez az elmúlt két hónap annyiban feltétlenül eredményes volt számunkra, hogy a labdarúgó csapatra vonatkozó értékesítési csomagot, prezentációt és szerződéstervezetet több nyelven is összeállítottuk, tehát ha új befektető jelentkezik, ez mindenféleképpen fel fogja gyorsítani a tárgyalás folyamatát.
Ahogy ezt korábban is jeleztem, a csapatnak a mindennapi működése ezzel a hírrel sem kerül veszélybe, és továbbra is bízunk abban, hogy sportszakmai téren sikeresen fogjuk a szezont befejezni.
A játékoskeret alakulásával kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy Paripovics végérvényesen csapatunk játékosa marad, miután a kínai klubbal nem sikerült megállapodnunk. Németh Norbert jövőjéről továbbra is folynak a tárgyalások az orosz féllel, és azok várhatóan napokon belül lezárulnak.”

Továbbá távozik az együttestől Gyánó Szabolcs, Kovács Gábor, valamint Bali Péter, előbbi kettő Pécsett, utóbbi a Lombardnál folytatja pályafutását.
Két idegenlégiós – Sztanics, Vukelja - szerződtetése még függőben van, de az eddig látottak alapján Mészöly Géza mindkét játékosban lát fantáziát, tehát szerződtetésük napirenden van. A többi légióstól, akik próbajátékra érkeztek nem feleltek meg, így már elhagyták a Fáy utcát. Természetesen, amint a végleges játékoskeret kialakul, de legkésőbb az átigazolási határidő lejártáig tájékoztatjuk szurkolóinkat.


Hirdetések