Dobos Sándor, 2020.03.15. | Curling

A Kamaraerdei Curling Központban rendezett háromnapos vegyes páros világkupán a Vasas párosa döntőt vívhatott az oroszok kettőse ellen. Szekeres Ildikó és Nagy György a negyedik helyen zárt.

Csütörtöktől vasárnapig rendezték meg a World Curling Tour vegyes páros világkupa-sorozat újabb állomását, Budapesten. Egy hete Szekeres Ildikó és Nagy György Pozsonyban győzni tudott, a Vasas párosa természetesen most is ott volt az indulók között.

Az 5000 euró összdíjazású versenyen indult Dencső Blanka és Szabó Gergely kettőse is, rajtuk kívül még egy Vasas-sportoló volt érdekelt, Joó Linda, aki Tatár Lőrinccel állt rajthoz a versenyen. Mellettük orosz, román, spanyol, finn, cseh, szlovák és lett párosok versenyeztek a tornán.

A torna első szakaszában több meglepetés is született, Dencső Blankáék például legyőzték a Szekeres, Nagy duót (ez korábban sosem fordult elő), őket viszont Joó Lindáék fiatal párosa múlta felül, és a fiatalok két orosz párost is legyőztek. Később aztán két ágon folytak a „negyeddöntők”, ahol előbb a Szekeres, Nagy duót legyőzte a Palancsa, Kiss párost, viszont Dencső Blanka és Szabó Gergely a későbbi döntős ellenféllel szembeni vereség után felülmúlta az UTE egységét, így ők jutottak a döntőbe.

„Ez ezek után már csak a jutalomjáték” – fogalmazott Dencső Blanka a döntő előtt, ami egy remek feltámadást hozott. 7-0-ra mentek el az oroszok, de az utolsó end előtt 7-5-re jött fel a Vasas párosa. Végül a rivális tudott egy pontot írni, így övék lett a világkupa-győzelem, de a mi párosunk ezüstérme is nagyon szépen csillog, a Szekeres, Nagy kettős pedig összességében a negyedik helyen zárt.

"Megtiszteltetés volt és egy nagyszerű lehetőség, hogy játszottunk a világkupán, amin a vb-re készülő nemzetközi és magyar párosok vettek részt. A négy nap kilenc meccse alatt erősebbnél erősebb ellenfelekkel találkoztunk. Koncentrált játékkal sikerült a nálunk magasabban rangsorolt párosok ellen játszani és győzni, de az is kedvezett számunkra, hogy ez nekünk egy örömjáték volt, kevésbé volt rajtunk a nyomás, az eredménykényszer. Meglepetéscsapatként kerültünk a döntőbe, ahol egy emlékezetes meccsen, 0-7-ről sikerült felkapaszkodnunk. Nagyon fáradtan, de büszkén és a világkupa-ezüséremmel a nyakunkban zártuk a versenyt. Köszönet a rendezvény szponzorának, a szervezőknek, a Vasasnak és a szurkolóknak a támogatást" - összegzett Dencső Blanka.


Eredmények – ISS WCT XIII. Westbay Hungarian Open, Kamaraerdei Curling Központ:

Szekeres Ildikó, Nagy György–Mancek, Zelinka (szlovén) 8-3
Fomina, Stukalsky (orosz)–Joó Linda, Tatár Lőrinc 4-10
Dencső Blanka, Szabó Gergely–Joó Linda, Tatár Lőrinc 3-8
Szekeres Ildikó, Nagy György–Regza, Regza (lett) 11-2
Fomina, Stukalsky (orosz)–Dencső Blanka, Szabó Gergely 8-4
Joó Linda, Tatár Lőrinc–Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt 4-6
Fomina, Stukalsky (orosz)–Joó Linda, Tatár Lőrinc 5-6
Mancek, Zelinka (szlovén)–Dencső Blanka, Szabó Gergely 3-8
Szekeres Ildikó, Nagy György–Dencső Blanka, Szabó Gergely 4-9
Joó Linda, Tatár Lőrinc–Bíró Bernadett, Fóti Balázs 6-3
Szekeres Ildikó, Nagy György–Bíró Bernadett, Fóti Balázs 8-2
Dencső Blanka, Szabó Gergely–Joó Linda, Tatár Lőrinc 8-6

A negyeddöntőben:

Joó Linda, Tatár Lőrinc–Szekeres Ildikó, Nagy György 2-11
Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt–Kauste, Kauste (finn) 9-7

Az elődöntőben:

Szekeres Ildikó, Nagy György–Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt 4-5
Dencső Blanka, Szabó Gergely–Moskaleva, Eremin 2-9

Dencső Blanka, Szabó Gergely–Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt 8-5

A döntőben:

Moskaleva, Eremin (orosz)–Dencső Blanka, Szabó Gergely 8-5

(Fotó: Palancsa Péter)


Hirdetések