Jenkei András, 2020.03.14. | Labdarúgás

A bajnoki rangadón megvolt a lehetősége a Vasasnak a döntésre, ám végül az MTK örülhetett.

MTK Budapest – Vasas 3-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött.
Vezette: Bogár Gergő (Kovács II. Gábor, Kiss Balázs)

MTK: Varga B. – Fülöp, Pintér Á., Nagy Zs. (Prosser, 35.), Schön – Cseke, Palincsár – Baki, Bognár I. (Mezei, 72.), Katona – Lencse (Bíró, 81.).
Vezetőedző: Michael Boris

Vasas: Jova – Terbe, Csató (Gál, 46.), Viczián, Lakatos – Hidi M – Hinora, Szatmári – Balajti (Torghelle, 86.), Feczesin, Vernes (Szedlár, 69.).
Vezetőedző: Bene Ferenc

Gólszerző: Cseke (62.), Prosser (64.), Baki (92.), ill. Vernes (63.)


A tavasszal veretlen Vasas nem titkoltan a ponthátrány faragásának céljával érkezett a Hungária körútra. A pályán látottak nem is cáfoltak rá erre a szándékra, az elejétől a végéig érződött az akarat a mieink játékán. Ez azonban ezen a szombat estén kevésnek bizonyult.

Az első félidőben két százszázalékosnak mondható ziccert rontottunk, előbb Feczesin emelését hárította a kapus, majd nem sokkal ezután Balajti az ötösvonalon választott nehezen  érthető megoldást, minek következtében a labda lesen álló Vernes érintésvel került játékon kívülre. A kettő között viszont az MTK-nak volt Bognár révén egy kapufája.

A második játékrészben negyedóra elteltével pörgött fel a hangulat, három perc alatt három góllal. A hazaiak vezető találatára szinte egyből válaszoltunk, ám az ellentámadás újra góllal zárult, és innen már nem volt visszaút számunkra. 
Kitámadó csapatunkat az utolsó percben még megkontrázta az ellenfél, így aztán a látottakkal nem feltétlenül egyező módon, bizos kétgólos hazai siker született a koronavírus-veszély miatti zártkapus találkozón.

(fotó: Vasas FC)


Hirdetések