Jenkei Dániel, 2020.06.18. | Klub

Magyarország kormánya március 11-én rendkívüli jogrendet hirdetett, és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus terjedése miatt. Ez számos téren érinti a Vasas Sport Club életét is, folyamatosan frissülő összeállításban számolunk be a legfontosabb tudnivalókról.

2020.06.18. Vége a veszélyhelyzetnek, négyrészes sorozat a vasasos újraindulásról

Május közepe óta szakaszosan újraindultak a csoportos edzések klubunkban, folyamatosan tér vissza az élet a megszokott mederbe, egyre kevesebb a korlátozó szabály az edzések és sportfoglalkozások lebonyolítása kapcsán. Eközben június 19-én a magyar kormány hivatalosan is megszüntette a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, 98 nap után véget ért a rendkívül jogrend, a helyébe pedig járványügyi készültség lépett.

A következő hetekben minden bizonnyal a sportvilág is reagál a saját szintjén a lazításokra, a Magyar Labdarúgó Szövetség már lépett is, így mostantól mindenfajta korlátozás nélkül látogathatóak az általuk szervezett események. Ennek értelmében a várhatóan augusztus elején rajtoló NB II-es bajnoki mérkőzéseket is szabadon látogathatják majd a Vasas-szurkolók.

Az utóbbi hetekben négyrészes fotós és videós sorozatot készítettünk a vasasos edzések újraindulásáról, jártunk a Folyondár utcában, Pasaréten, a Fáy utcában, és a Komjádi-uszodában is.


2020.05.29. - Júniusi edzések és tervezett nyári program

Tisztelt Szülők!

Ahogy bizonyára mindenki tapasztalja és követi a híreket, javul az általános helyzet, a kormány pedig folyamatosan enyhít a járványügyi korlátozásokon.

Ennek jegyében május 18-tól speciális szabályok mentén több szakosztályunknál is fokozatosan újraindítottuk a csoportos utánpótlás edzéseket. A célunk mostantól az, hogy a megfelelő előírások betartása mellett júniusban már valamennyi sportágunknál lehessen edzéseket tartani az egész hónap folyamán.

Ennek megfelelően a versenyengedéllyel rendelkező sportolóktól teljes tagdíj befizetését kérjük a júniusi hónapra, a tanfolyamdíjas sportolóknál pedig minden esetben a szakosztály nyújt tájékoztatást a júniusi díjak alakulását illetően. Ahogy a legutóbbi levelünkben is írtuk, aki szeretne élni a klubvezetés által korábban felajánlott lehetőséggel a márciusi félhavi tag/tanfolyamdíj júniusi beszámítása kapcsán, írásban jelezze ezt a szakosztálynál május 31-ig.

A hosszabb leállásra való tekintettel július és augusztus folyamán is szeretnénk lehetőséget biztosítani a rendszeres edzésrészvételre, amennyiben erre igény mutatkozik az Önök részéről. Ennek részleteit szintén a szakosztályok egyeztetik majd Önökkel.

Ezen túlmenően az aktuális rendelkezések lehetőséget adnak napközis jellegű nyári táborok tartására is a megfelelő szabályozás mellett, így azok a szakosztályok, amelyek szerveznek a nyári hónapokra ilyen típusú táborokat, jelentkezni fognak ezek részleteivel is.

Ezúton is köszönjük az elmúlt két és fél hónapban tanúsított együttműködést, amely alatt újra bebizonyosodott, hogy a Vasas család erős, jó közösséget alkot, és ilyen szélsőséges helyzetben is számíthatunk egymásra.

Hajrá, Vasas!

A Vasas Sport Club ügyvezetése nevében:

Markovits László (elnök), Szabó-Pap Gergely (pénzügyi elnökhelyettes), Polgár-Veres Árpád (sportszakmai elnökhelyettes)


2020.05.11. - Törölték a vízilabda-bajnokságokat

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége május 11-i ülésén - a Liga javaslatára - törölte a 2019/20-as bajnoki idényt, így a szezon véget ér, nem folytatódik. Egyik bajnokságban sem hirdetnek bajnokot, a helyezéseket sem állapítják meg.

Az új idény a tervek szerint a nyár közepétől, július végétől indulna a Magyar Kupa következő kiírásának  megrendezésével, várhatóan a Hajós Alfréd Uszodában. Arról, hogy a következő bajnokság mikor indulhat, majd a későbbiekben döntenek.

2020.05.04. - Döntött az MLSZ - végeredményt hirdettek az NB II-ben

Május 4-én a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége is döntést hozott a bajnokságok kapcsán. Az NB I és a Magyar Kupa küzdelmei folytatódnak májusban, az alacsonyabb osztályok pontvadászatai azonban nem. Ennek megfelelően az NB II-ben is végeredményt hirdettek 27 forduló után: a Vasas FC a harmadik helyen zárt, az első helyezett MTK és a második Budafok feljutott. 
 


2020.05.01. - Májusi tervek

Tisztelt Szülők!

Az április 30-án kiadott kormányrendelet szerint a főváros területén továbbra is érvényben maradnak a járvány miatti korlátozó intézkedések, ugyanakkor a rendelet főszabályként arról is határoz, hogy május 4-től kezdődően az egész ország területén újraindulhatnak a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzések.

Ennek megfelelően a Vasas Sport Club ügyvezetése a következő két hétben megteszi a szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy május 18-tól lehetőség nyíljon az edzések újraindítására. Ki fogjuk dolgozni valamennyi sportág számára, hogy milyen szakmai, egészségügyi, jogi, valamint létesítményre vonatkozó szabályok betartása mellett indulhat újra az élet szakaszosan a Vasasban.

Azoknál a sportágaknál pedig, ahol erre mód van, a szakmai stábok továbbra is online edzésekkel és segédvideókkal jelentkeznek a következő két hétben.

A március és április hónapban kieső tag és - tanfolyamdíj bevételektől függetlenül a klubvezetés biztosította a sportágakban dolgozó szakemberek bérét, valamennyi körülményt mérlegelve májusra pedig a következő döntést hoztuk a tag -és tanfolyamdíj befizetések kapcsán:

  • A versenyengedéllyel rendelkező sportolóink számára a fizetendő havi tagdíj 50 százalékát írjuk elő a MyVasas rendszerben.
     
  • A versenyengedéllyel nem rendelkező, tehát tanfolyamdíj-fizető sportolóink esetében az egyes szakosztályok saját hatáskörben állapítják meg a fizetendő díj mértékét a májusi hónapra.

Aki pedig szeretne élni a klubvezetés által korábban felajánlott lehetőséggel a márciusi félhavi tag/tanfolyamdíj későbbi beszámítása kapcsán, írásban jelezze ezt a mostani hónap végéig a szakosztálynál, és ebben az esetben júniusban csak fél hónapot írunk elő.

Bízunk benne, hogy május második felében újra találkozhatunk az edzéseken!

Hajrá, Vasas!

A Vasas Sport Club ügyvezetése nevében:

Markovits László (elnök), Szabó-Pap Gergely (pénzügyi elnökhelyettes), Polgár-Veres Árpád (sportszakmai elnökhelyettes)


2020.04.24. - A klubvezetés aktuális tájékoztatása

Tisztelt Szülők!

Ahogy bizonyára Önök is értesültek róla a sajtóból, a kormány jövő hét folyamán dönt arról, hogy május 4-től milyen intézkedések mellett folytatódhat az élet a járványhelyzetben.

A Vasas Sport Club ügyvezetése ennek figyelembevételével fog határozni a további működésről, így az edzések, sportfoglalkozások módjáról is.

Amint megtörténik a hivatalos kormányzati tájékoztatás, mi is jelentkezni fogunk a jövőre vonatkozó intézkedéseinkkel, valamint a klubon belüli esetleges új szabályokkal.

A Vasas Sport Club ügyvezetése


2020.04.23. - Koronavírus-szűrés a Fájdalom Ambulancián, vasasos kedvezménnyel 

A Vasas Sport Club orvosi partnere, a Fájdalom Ambulancia többféle koronavírus-teszt elvégzésére kínál lehetőséget, amelyeket a Vasas család tagjai 5 százalék kedvezménnyel vehetnek igénybe. A labor az operatív törzs által is akkreditált. 

Időpontfoglalás a következő linken:

https://cutt.ly/DyrPF3R

A kedvezményt a fizetés (pénztár) lépésnél lehet érvényesíteni, a kuponmezőbe a „myvasas” szó beírásával.
 

 
 


2020.04.10. - A Vasas SC ügyvezetésének aktuális tájékoztatása a szülők számára

Kedves Szülők!

A Vasas Sport Club ügyvezetése nevében ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormány aktuális döntésével összhangban határozatlan ideig, de minimum április 27-ig meghosszabbítjuk a klubban zajló csoportos edzések, foglalkozások felfüggesztését. Ahogy erről korábban már írtunk Önöknek, a vonatkozó tag-, és tanfolyamdíjak április 1-től való előírása szintén felfüggesztésre került.

Szeretnénk, ha a csoportos edzések újbóli felfüggesztése ellenére a következő hetek nem telnének Vasas nélkül, ezért a Vasas család tagjai számára április 11-től társas-kvízjátékot indítunk a sportolóink bevonásával. A játék során mindenki értékes piros-kék ajándékokat nyerhet, az első kérdést holnap Szilágyi Áron, kétszeres vívó olimpiai bajnokunk fogja feltenni. A kvíz a www.vasassc.hu weboldalon és a facebook.com/vasassc felületen zajlik majd április végéig.

Mindenkinek jó játékot kívánunk! Továbbra is vigyázzunk egymásra! Hajrá, Vasas!

A Vasas Sport Club ügyvezetése nevében: Markovits László (elnök), Szabó-Pap Gergely (pénzügyi elnökhelyettes) és Polgár-Veres Árpád (sportszakmai elnökhelyettes)


2020.04.09. - A röplabdázóknál is vége a szezonnak

Íme a Vasas Óbuda közleménye:

"A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége – tekintettel arra, hogy a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt teremröplabda bajnokságot befejezetté nyilvánítja és úgy döntött, hogy a bajnokságokban nem kerülnek helyezések kiosztásra.

Az elnökség megbízza az MRSZ Főtitkárt, hogy a 2020/2021. évi nemzetközi kupaindulási helyek eldöntését az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki-, és kupaeredmények figyelembevételével alakítsa ki és terjessze az elnökség elé.

Szponzorainknak, támogatóinknak, szurkolóinknak, és persze valamennyi játékosnak és stábtagnak köszönjük a 2019-2020-as évadot, amit mindannyian nagyon sajnálunk, hogy így ért véget.

Kesergésre azonban nincs ok, hiszen a történelmi Bajnokok Ligája-szereplés mellett az egyetlen befejezett magyar sorozat, a Magyar Kupa aranyérme a Folyondár utcába került!

Folytatás - remélhetőleg - augusztustól, addig is figyeljétek a híreket, eseményeket közösségi oldalainkon!"

 
 

2020.04.09. - Vége az idénynek a kézilabdázóknál, semmisnek tekinthetőek az idei bajnokságok

A Magyar Kézilabda Szövetség a csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt berekeszti az égisze alá tartozó bajnokságokat. Nem hirdetnek bajnokokat, és így feljutók és kiesők sem lesznek.
Gyakorlatban tehát ez a döntés semmissé teszi a magyar kézilabdában a 2019/2020-as szezont, így a Vasas SC felnőtt női csapatának az NB/B Nyugati-csoportjában eddig elért eredményeit, és természetesen valamennyi utánpótlás csapatunk szezonbeli szereplését is.
 
További részletek IDE KATTINTVA.
 

2020.03.30. - Kijelölték a tokiói olimpia új időpontját

Hétfőn hivatalossá vált: az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

Erről hétfőn a japán szervezőbizottság, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány telefonkonferencián állapodott meg.

Korábban már megerősítették, hogy a már kvalifikált sportolók megtartják helyüket, a megszerzett kvótákhoz nem nyúlnak, hiszen a korábbi döntés értelmében a jövőre megrendezendő nyári ötkarikás esemény lesz a XXXII. Olimpiai Játékok.

A paralimpiát 2021. augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik a japán fővárosban.


2020.03.26. - Április 13-ig meghosszabbítjuk az edzések felfüggesztését

Kedves szülők, sportolóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a Vasas Sport Club ügyvezetése nevében, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel újabb minimum két hétre, tehát legalább április 13-ig meghosszabbítjuk a Vasas Sport Club által szervezett valamennyi csoportos edzés felfüggesztését.

Ennek értelmében a tagdíj és tanfolyamdíjak április 1-től való előírása felfüggesztésre kerül. További döntés ezzel kapcsolatban az április közepén esedékes helyzet alapján fog születni.

Ezzel párhuzamosan pedig kérjük, hogy aki még nem tette meg, rendezze a márciusi tagdíját/tanfolyamdíját. Tekintve, hogy márciusban csak fél hónapig voltak edzések és foglalkozások, így a befizetett összeg 50 százalékát jóvá fogjuk írni, ha újraindul a sportélet a Vasasban.

Április második hetében újra jelentkezünk, addig is vigyázzunk egymásra, és aki teheti, maradjon otthon!

A Vasas Sport Club ügyvezetése nevében, sportbaráti üdvözlettel:

Markovits László (elnök), Szabó-Pap Gergely (pénzügyi elnökhelyettes), Polgár-Veres Árpád (sportszakmai elnökhelyettes)


2020.03.26. Segítség a szakembereknek

A Magyar Edzők Társasága korlátlanul elérhető online gyakorlattárral segíti a jelenlegi helyzetben a sportszakembereket.

A gyakorlattár INNEN érhető el.


2020.03.24. Nem lesz idén olimpia és paralimpia

Thomas Bach NOB-elnök és Abe Sinozo japán miniszterelnök közös közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem lesz Tokióban olimpia és paralimpia.

Egyelőre ez még felfoghatatlan, de kitartást kívánunk minden magyar és vasasos sportolónak, aki a játékokra készült!


2020.03.23. - Felhívás az otthoni sportolás és fizikai aktivitások digitális módszertani támogatására

Elérhető innen.


2020.03.17. - SOSZ-ajánlások

Ajánlás a sportszervezetek részére a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő belső sportszervezeti szabályozások tartalmára vonatkozóan a Sportegyesületek Országos Szövetségétől. Töltsd le innen.


2020.03.16.  - Ha teheted, maradj otthon!
 


2020.03.17.  - A bokszolók olimpiai kvalifikációs viadalát is felfüggesztették

Nem folytatódik az ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornája. Hazajönnek Londonból a magyar sportolók, köztük a vasasos Bacskai Balázs, Fodor Milán és Kozák László is.


2020.03.17. - Befejezettnek nyilvánították a kosárlabda-bajnokságokat

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.

A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.


2020.03.16. - Elhalasztják az úszók országos bajnokságát.

A Magyar Úszó Szövetség közleménye, benne prof. dr. Merkely Béla véleményével.


2020.03.16. - A Magyar Labdarúgó Szövetség is lépett

Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.

A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (például edzés) szüneteltetése is javasolt. Az Elnökség felhívja a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására.


2020.03.14. - Fontos tájékoztatás a Vasas Sport Clubban zajló edzések és a felkészülés további menete kapcsán

A koronavírus terjedése miatt március 11-én kihirdetett rendkívüli jogrend, a miniszterelnök úr által március 13-án este bejelentett iskolabezárás és a sportági szakszövetségek rendelkezéseinek folyományaként ezúton tájékoztatjuk a Vasas család tagjait, hogy az elrendelt intézkedésekkel összhangban hétfőtől a Vasas Sport Club által szervezett valamennyi utánpótlás-edzés megtartását határozatlan időre, de minimum két hétre felfüggesztjük.

A felnőtt csapatsportágak képviselői, illetve azok az egyéni sportolók, akik válogatottak, az olimpiai kvalifikációra, vagy az olimpiára készülnek, az adott sportági szakszövetségek iránymutatásai, illetve a szakosztályvezető és a vezetőedzők döntései alapján szüneteltethetik vagy folytathatják a felkészülést.

Minden további fejleménnyel, tudnivalóval folyamatosan jelentkezünk a Vasas SC online felületein és a MyVasas rendszeren keresztül.


2020.03.13. - Felfüggesztik a vízilabda-bajnokságokat is

A péntek esti miniszterelnöki tájékoztatás és más szövetségekkel történt egyeztetés után az MVLSZ Ügyvezetői Testülete úgy döntött, hogy holnaptól a Magyar Vízilabda Szövetség versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt visszavonásig elhalasztja.


2020.03.13. - Felfüggesztette versenyeit az Magyar Kézilabda Szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége március 14-én 0:00 órai hatállyal a koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.


2020.03.13. - Megállnak a kosárlabda-bajnokságok is

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a március 11-én hozott kormányrendelettel összhangban értesítette tagszervezeteit a mérkőzések zárt kapus megszervezésének feltételeiről. A kluboktól visszaérkezett válaszok alapjn egyértelművé vált, hogy a mérkőzések túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán.
 
Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ március 14-én 0 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti.
 
A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a március 17-én 13 órától tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg!


2020.03.13. - A jégkorongozóknál vége a szezonnak, a röplabdázóknál április 3-ig nincs meccs

Ahogy várható volt, nem mindenhol elégszenek meg a csapatsportágakban a zártkapus mérkőzések elrendelésével, jégkorongban azonnali hatállyal véget vetettek minden bajnokságnak, röplabdában pedig április 3-ig felfüggesztik a küzdelmeket. Ennek értelmében már holnap sem kerül sor a Vasas Óbuda-Békéscsaba női Extraliga rangadóra.


2020.03.13. - Az OSEI állásfoglalása a sportorvosi vizsgálatok elvégzésével kapcsolatosan.

IDE KATTINTVA érthető el


2020.03.12. - Hivatalos tájékoztatás az edzések, sportfoglalkozások kapcsán


Tisztelt Szülők! Kedves Sportolók!


A kialakult „koronavírus helyzetre” való tekintettel az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni a Vasas sportegyesület tagjait:

 

  1. Magyarország Kormánya egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett. Ennek keretében meghozott központi intézkedések azonnali, és feltétel nélküli végrehajtása kötelező.
     
  2. A Vasas SC ügyvezetése ezek figyelembe vételével szervezi, irányítja és ellenőrzi a mai naptól, a szakosztályi keretek között megvalósuló sporttevékenységeket.
     
  3. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az érintett sportági szakszövetségekkel, valamint az illetékes Sportszakállamtitkársággal és egyeztetjük a szükséges teendőket a kialakult helyzet kapcsán.
     
  4. Figyelemmel kísérjük a különböző híradásokat, értékeljük a felmerülő helyzeteket és ennek megfelelően hozunk döntéseket a különböző intézkedések bevezetéséről.
     
  5. A mérkőzések, versenyek kapcsán hozott döntések elérhetőek a sportági szakszövetségek hivatalos honlapjain. Ezek tanulmányozása ajánlott minden érintett számára.
     
  6. A soron következő edzéseket – jelen állás szerint – a korábban meghirdetettek szerint megtartják az edzők.
     
  7. Ez nem vonatkozik az iskolai termekbe kihelyezett edzésekre, tekintettel arra, hogy ezek a helyszínek jelenleg nem igénybe vehetők ilyen célra.
     
  8. A bérelt helyszíneken (pl. uszodák esetében) történő edzéseket szintén megtartják a közreműködő szakemberek mindaddig, amíg ezzel ellentétes döntés nem születik a bérbeadók részéről.
     
  9. Az edzéseken, sportfoglalkozásokon való részvétel önkéntes.
     
  10. Amennyiben az edzések, sportfoglalkozások látogatása mellett dönt a szülő, illetőleg a sportoló, úgy szeretnénk felhívni a figyelmüket a követendő magatartásra a megbetegedések elkerülése érdekében:
  • Kötelező a rendszeres kézmosás és a rendszeres kézfertőtlenítés.
     
  • Lázas állapotban vagy a megbetegedés tüneteivel mindenki köteles távol maradni az edzéstől, sportfoglalkozástól, mérkőzéstől és versenytől.
     
  • Ha valakinek a közvetlen családtagjai (szülő, testvér, nagyszülő), vagy szoros kapcsolatban álló személyek (ismerősei) közül bárki veszélyeztetett külföldi területen jár, akkor a hazatéréstől számított minimum 14 napig (a külön rendelkezéseket kivéve) nem látogathatja az edzéseket, a sportfoglalkozásokat és a mérkőzéseket, versenyeket sem.
     
  • „Szoros kapcsolatban álló személy” az, akivel az illető egy háztartásban él, vagy rendszeres személyes kontaktusban van vele, ami feltételezi a zárt helyen (mint pl. munkahely, osztályterem, stb.), a napi többszöri 2 méteren belüli távolságot, és a kapcsolattartásban a minimum 15 percnél hosszabb időt.
     
  • Szülők, hozzátartozók visszavonásig nem tartózkodhatnak a csarnokokban, a termekben, a pályákon, a lelátókon az edzések, a sportfoglalkozások ideje alatt.
     
  • Azonnal és haladéktalanul jelentenie kell az edzőnek és/vagy a szakosztály igazgatónak, technikai vezetőnek, ha valakinek tudomására jut, hogy a környezetében, a „szoros kapcsolatban álló személyek”, vagy a közvetlen családtagjai, akikkel egy háztartásban él, és az azokkal „szoros kapcsolatban lévő személyek” között találtak olyan személyt,
     
    • akinél, a koronavírus vizsgálati eredménye pozitív, tehát egy „valószínűsített esetet”.
       
    • akinél laboratóriumi módszerrel igazolták a koronavírus által okozott fertőzést, tehát egy „megerősített esetet”.
       
    • akinél a koronavírus tünetei kezdenek megjelenni, vagy „szoros kapcsolatban” volt „valószínűsített”, vagy „megerősített” koronavírussal fertőzött személlyel, tehát „gyanús esetet”.
       
    • akit hivatalosan bevittek, vagy berendeltek, és olyan, aki önkéntesen jelentkezett koronavírus fertőzöttséget megállapító vizsgálatra, tehát egy „kivizsgálás alatt álló esetet”.

 

További hivatalos tájékoztatást az alábbi oldalak nyújtanak:

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
 

Vigyázzunk egymás egészségére, kérjük tartsák be a fent leírtakat!
 

Vasas SC Ügyvezetése


2020.03.12. - Nem lesz nyilvános a születésnapi könyvbemutató

Kedves Meghívottak! Kedves Vasas család!

Ahogy bizonyára már mindenki értesült róla, a tegnapi nap folyamán Magyarország kormánya rendkívüli jogrendet hirdetett, és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus terjedése miatt.

A legfontosabb intézkedések között szerepel, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják.

A Vasas Sport Club vezetése a döntéssel egyetértésben úgy határozott, hogy a Vasas 109. születésnapjára tervezett március 16-i stadionkönyv-bemutató nem lesz nyilvános, így kérjük meghívott vendégeinket, hogy ne jöjjenek el aznap az Illovszky-stadionba.

Az új kötetet jövő hétfőn a Vasas SC online felületein keresztül ismerheti meg a Vasas család, és ekkor számolunk be az értékesítés részleteiről is.

Köszönjük mindenkinek a megértését! Továbbra is hajrá, Vasas!


2020.03.12. -  Zártkapus mérkőzések következnek

A rendkívüli jogrend és vészhelyzet legfontosabb intézkedései között szerepel, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják.

Szurkolói szempontból a legnagyobb érdeklődés a csapatsportágak mérkőzéseinek alakulását övezi. Ebben az illetékes szakszövetségek sorra hozták a határozatokat, amelyek alapján a következő időszakban nem mehetnek nézők az összecsapásokra.

A Magyar Röplabda Szövetség tette közzé elsőként, hogy minden általuk szervezett felnőtt és utánpótlás-mérkőzést le fognak bonyolítani, azonban ezeket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani. Ez már a vonatkozik a szombati, Folyondár utcában rendezendő Vasas Óbuda-Békéscsaba rangadóra is, amelyre nem mehetnek nézők.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. Az MTK elleni szombati idegenbeli rangadót tehát már érinti a korlátozás.

A Magyar Vízilabda Szövetség szintén elrendelte valamennyi felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzése zárt kapus megrendezését. A mérkőzéseket megelőző bemelegítés előtt a pályaválasztó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember által valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látni aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg

A Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban, illetve a még fiatalabbak számára kiírt Gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Az U14-es, U15-ös, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését és a Magyar Kupa-, valamint a Liga Kupa-találkozókat zárt kapu mellett kell megrendezni.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szintén úgy döntött, hogy 2020. március 12-én 0:00 órától a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani.

A Magyar Jégkorong Szövetség pedig befejezettnek nyilvánította az Erste Ligát, amely a Vasas HC számára már egyébként is véget ért, a 100 fős korlátozás kapcsán pedig közölték, hogy tekintettel arra, hogy ebbe a létszámba a csapatok játékosai, hivatalos személyei és a mérkőzés további kötelező résztvevői is beleértendők, mindez azt jelenti, hogy utánpótlás, női és amatőr jégkorong mérkőzések kizárólag zárt kapuk mellett rendezhetőek.


Hirdetések