Dobos Sándor, 2020.03.11. | Jégkorong

A Vasas SC U21-es csapata magabiztos győzelemmel jelentkezett a bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén.

U21-es bajnokság, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

DVTK Jegesmedvék–Vasas SC 2-8 (0-0, 0-4, 2-4)

DVTK: Agárdy
Kamarási, Fazakas (1) – Illés, Kiss Bendegúz – Anderko
Mattyasovszky 1, Pecsét (1), Galajda 1– Tóth T., Lövei, Farkas M. – Nagy D., Szőcs, Demkó
Edző: Rusznyák Szilárd

Vasas: Sági Máté
Farkas B., Szabó Zs. – Gáspár, Szarvas – Kiss Benedek (2), Bulcsu – Altmann
Csiki 1, Páterka 1 (1), Szalma (1) – Béres 1, Kaposi 1, Pápa B. – Fehérvári (3), Mayer 3, Gál Zs. 1 (2) – Szabó G., Szukics, Németh J.
Edző: Horváth András

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1-0 a Vasas javára.


A középszakasz felsőházában a negyedik helyen végzett csapatunk, így megörökölte az utolsó, még nyolcba jutott csapatot, hiszen az első három választott magának ellenfelet. A DVTK „maradt” nekünk, egy erős csapat, amely most csak három sorral állt ki ellenünk a szerdai negyeddöntőben.

A bajnokság korábbi fázisaiban mindannyiszor legyőztük a miskolciakat, ráadásul mindig fölényesen, és végül ezen az estén is így történt. A DVTK rugalmasságának is köszönhetően játszott a Vasasban Páterka Bence, aki a Schiller-Vasasból igazolt szezon közben a szlovák bajnokságban szereplő DVTK-hoz (a Tipsport Liga véget ért a szerdai döntés értelmében, a koronavírus járvány miatt).

Be is talált Bence, de Mayer Zsolt vitte a prímet a góllövés tekintetében, háromszor is utat talált a korong a kapuban a lövése nyomán.

A vége 8-2, fölényes győzelem, a második mérkőzést majd pénteken rendezik a Vasas Jégcentrumban, ha ott győzünk, bejutunk a bajnoki elődöntőbe.

Horváth András vezetőedző:
„Igazi parázs playoff mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon jól kezdtünk, azt játszottuk, amit megbeszéltük, éppen ezért sikerült nyomást gyakorolni az ellenfélre. Aztán viszonylag gyorsan kaptunk két előnyt, de ez megzavart minket, úgy gondoltuk, ha többen vagyunk, akkor nem kell annyit korcsolyázni, elég csak állva adogatni a korongot. A helyzet az, hogy a Miskolc ezt kihasználta, letámadott bennünket és az első harmadban így inkább az ő akaratuk érvényesült. Több helyzetük is akadt, köztük egy szóló is, amit Cucu nagyon magabiztosan védett. A mérkőzés végül a mi javunkra dőlt el, mert ezt az említett időszakot sikerült átvészelnünk, a kapunk elé egy falat húztunk, így nem tudták a miskolciak az akaratukat érvényesíteni. A szünetben beszélgettünk egy kicsit a srácokkal, úgy éreztük, hogy túl forró a hangulat, túlságosan is beleélték magukat a playoffba. A rájátszásba beletartozik a kemény játék, de a túl kemény játék itt sem fér bele. Elmondtuk azt is, hogy ezt a meccset az a csapat fogja megnyerni, amelyik higgadtabb marad, és ez a csapat végül mi voltunk. Fókuszban maradtunk, a játékra koncentráltunk a folytatásban. Természetesen nagyon örülünk, hogy sikerült az első meccset megnyernünk, de óva intek mindenkit attól, hogy arról beszéljen, eldőlt a párharc. Nehéz második meccs vár ránk, mindent meg kell tennünk azon is, hogy a ki akaratunk érvényesüljön, de tény, hogy egy mérkőzésre vagyunk attól, hogy az elődöntőbe jussunk.”


Hirdetések