2009.02.13. | Labdarúgás
Ebben az esztendőben U15-ös és U16-os csapataink, Endrész Pál és Isa Gábor tanítványai tölthetnek minden bizonnyal hasznos napokat  a szigetországban.

A klubvezetés - hosszú távú sportszakmai irányelvei részeként - kiemelt figyelmet fordít utánpótlás korú sportolóinak képzésére. Ennek egyik látványos eredményeként, egyre több sportágban, már a XXI. századhoz méltó körülmények között készülhetnek a fiatalok, mind a Fáy utcában, mind pedig Pasaréten.

2008 nyarán, a Vasas Angyalföldön is elindította Labdarúgó Akadémiáját, melynek első évfolyamát az U 16-os csapat tagjai adják. A korábban átadott Vasas-UNIQA Labdarúgó Edzőközpont műfüves edzőpályái és sátorral fedett része ugyan télen is kiváló körülményeket biztosít az edzések lebonyolításához, szakmai szempontok alapján az U15-ös és az U16-os csapat rövidesen ciprusi edzőtáborozásra és mérkőzéssorozatra indul.

Az immáron hagyományosnak mondható út lesz a harmadik alkalom, hogy a téli alapozás egy részét a Földközi-tenger szigetén töltik a piros-kék színekben futballozó fiatalok. Tavaly, az akkor Aranyos Imre által irányított U14-es csapat jutott ehhez páratlan lehetőséghez. A gyerekek büszkék lehetnek arra, hogy méltóan képviselték a patinás klubot, hiszen nem utolsó sorban az ő eredményes és kulturált szereplésüknek is köszönhető, hogy az egyik legnevesebb ciprusi klub, az Omonia Nicosia kapcsolatba került a Vasassal. Tizennégy éven aluli csapatuk nyáron részt vett a Farkas János Nemzetközi Utánpótlás Tornán, most pedig részben vendéglátóik lesznek a Ciprusra látogató vasasos küldöttségnek.

Az előzetes program szerint az Omonia, az Apoel és a Paralimniou csapatai társaságában egy négyes mini tornán szerepel a Vasas, de sor kerül edzőmérkőzésekre is a Salamina és a helyi Olympiakos Pireusz korosztályos együttesei ellen. Az ifjú labdarúgók a napi három edzésen és a mérkőzéseken túl, minden bizonnyal egyéb felejthetetlen élmények részesei is lesznek, hiszen a tervek szerint a kirándulások mellett az UEFA-kupa induló AC Omonia első osztályú bajnoki mérkőzését is megtekinthetnek majd.


Hirdetések