Dobos Sándor, 2020.03.07. | Kézilabda

A Rinyamenti KC ellen megszerezte a két pontot a Vasas csapata az NB I/B szombati játéknapján.

NB I/B, 16. forduló:

Vasas SC–Rinyamenti KC 30-22 (14-13)
Sterbinszky-csarnok, vezette:  Ignéczi, Kavalecz

Vasas SC: Antóni - Tóth 4, Takács 2, Birtalan-Gidai 5, Ivanics 7 (1), Hadnagy 3, Imrei 1. Csere: Binó, Kastl (kapusok), Szilovics 4, Szatmári 2, Ács 1, Cifra 1, Hansághy. Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 1/3, illetve 1/2
Kiállítások: 6, illetve 8 perc


A nem várt szombathelyi vereség után kötelező volt a javítás a szintén a tabella második felében elhelyezkedő nagyatádi csapat ellen. Rinyálásnak nem volt helye, bele kellett állni a meccsbe, és mivel Tóth Melinda góljánál már 5-1-re vezettünk, ez sikerült is a lányoknak.

11-7 után kezdett feljönni a vendégcsapat, de mindig maradt az előnyből, a második félidő elején, derekán is. A 42. percben még 19-17 volt a Vasasnak, innen sikerült szép folyamatosan magabiztosabbá tenni a dominanciát.

A vége nyolcgólos siker, legközelebb egy hét múlva a tabella harmadik helyén, egy ponttal előttünk álló Kozármisleny otthonában vívunk rangadót.

Penszki Gergely, a Vasas vezetőedzője:
„Nagyon igyekeztünk feledtetni a múlt heti kisiklásunk. Tulajdonképpen a különbséget az jelentette, hogy a csapat helyzetkihasználása lényegesen pontosabb volt, és a védekezésben is fegyelmezettek voltak a lányok, ami mögött a kapusteljesítmény is a helyén volt végre. Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint az összes többire. Az első félidő második felében volt egy kis hullámvölgy a csapat játékában, de gyorsan sikerült pontosítani elöl és hátul is mindent. Ezt a hullámvölgyet leszámítva kézben tartottuk a mérkőzést. Köszönjük a szurkolást!”


Hirdetések