Dobos Sándor, 2020.03.02. | Kosárlabda

Elég rosszkor, mert a közvetlen rivális TF-Budapest nyert a mieink ellen.

NB I/B Piros-csoport, 22. forduló:

TF-Budapest–Vasas Akadémia 82-57 (25-18, 20-14, 20-7, 17-18)

TF: Czura 22/3, Karosi 10/6, Beák 7/3, Ivosev 20/3, Kerkai 10. Csere: Somogyfoki, Timkó 6, Kovács B. 3/3, Szántó 2, Kopasz 2, Kutrovich, Villányi. Edző: Vlaški Vladimir

Vasas: Moravcsik 4, Boros 4, Debreceni 7, Kelenföldi 5, Andrássy 16/9. Csere: Sólyom 5, Steier 6/6, Kozma 3, Radics 4, Barócsi 3, Csík Roland, Kódor. Edző: Faragó Péter


Sorozatban hét győzelmet aratott az elmúlt hetekben Faragó Péter csapata, így a rosszabb bajnoki kezdés után reális esély mutatkozott/mutatkozik a rájátszás elérésére. Az is kedvező forgatókönyv volt mostanában, hogy nagyobb különbséggel sikerült visszavágni a riválisoknak, mint amennyivel ők legyőzték a mieinket az odavágós fordulókban.

Nos, a közvetlen riválisnak számító TF-Budapest ellen ez a bravúr most nem sikerült, és ez fájó, mert az ellenfél épp a nyolcadik helyen áll a tabellán, így lépéshátrányba kerültünk velük szemben.

Még négy forduló van hátra a bajnokságból, legközelebb vasárnap, Nagykőrösön játszik a Vasas Akadémia.

Vlaški Vladimir, a TF-Budapest edzője:
„Nagyon jól felkészültünk a Vasasból és a gyenge pontjaikból, jól kivédtük a középtávoli dobásait, de ma egyébként is nagyon rosszul dobott ellenfelünk. A mai győzelemhez a fiatalok is hozzá tudtak tenni, akiknek amikor csak lehet, megadjuk a lehetőséget, hiszen megérdemlik.”

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Sokkal jobban játszott a TF. Nagyon keveset valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Már az első negyedben is csak kergettük a labdát, a félidőre pedig komoly előnyt alakított ki a TF. Megpróbáltunk visszajönni, de csak kapkodás lett a vége.”

Moravcsik Áron, a Vasas Akadémia játékosa:
„Gratulálok az ellenfélnek. Nem sok mindent tudtunk megvalósítani a játékunkból. A vereséggel lépéshátrányba is kerültünk a TF-fel szemben, de mindent megteszünk a hátralévő meccseinken, hogy bejussunk a rájátszásba.”


Hirdetések