2009.01.26. | Labdarúgás
Decemberben került megrendezésre Székesfehérváron a II. országos Főnix Kupa.


A tornára 18 csapat nevezését fogadták el, több NB I-es klub utánpótlása is képviselte magát, biztosítva ezzel a torna rangját. A csapatokat három hatos csoportba sorsolták, a délutáni döntőkbe az első két helyezett jutott tovább. Együttesünk tetszetős és eredményes játékkal, négy győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként végzett. A középdöntőben a Debrecen korosztályos csapata várt ránk.
A mérkőzésen a hajdúságiak szerezték meg a vezetést, amire azonban három góllal is válaszoltunk, így kialakult a 3-1-es végeredmény. Ez azt jelentette, hogy a fiúk bejutottak a hármas döntőbe, tehát már biztos éremszerzők voltak.  A hármas döntőben először a SZAC gárdájával játszottunk, ahol sajnos kijött az előző hat meccs fáradalma, és az ellenfél megérdemelten győzött.  Utolsó mérkőzésünket, a Székesfehérvári Főnix Gold csapatával játszottuk, ahol 4:3-as hazai vezetésnél volt esélyünk még a döntetlenre, de ziccerünket elhibáztuk. Nem sokkal később pedig a hazai együttes belőtte ötödik gólját is,  5:3-ra alakítva ezzel a végeredményt.
Így is minden dicséret megilleti a srácokat, mivel színvonalában, és iramábana a torna legjobb mérkőzése volt ez.
A II. országos Főnix Kupán végül bronzérmet vehetett át csapatunk. A torna góllövőlistáján Szabó Levente harmadik lett, míg Balogh Mátét beválasztották a torna válogatottjába. 

II. Főnix Kupa végeredménye:
1. Székesfehérvári Főnix Gold
2.  SZAC
3. Vasas SC (Szabó Levente, Balogh Máté, Barizs Martin, Stampf Armand, Dinnyés Olivér, Farkas Bálint, Szalai Bódog, Koplányi Krisztián. Edzők: Balogh Attila, Altfatter Adalbert)
4. Debrecen
5. UTE
6. Gyöngyös. 



Hirdetések