Dobos Sándor, 2020.02.23. | Kosárlabda

Továbbra is fantasztikus szériát fut férfi kosárlabdacsapatunk, az MTK elleni sikerrel már beértük a 8. helyen álló csapatot, és most már tényleg karnyújtásnyira a felsőházi szereplés. De ehhez még további meccseket kell behúzni.

NB I/B Piros-csoport, 21. forduló:

Vasas Akadémia–MTK-Elite Basket 78-67 (26-18, 24-16, 8-22, 20-11)

Vasas: Moravcsik 11/3, Boros 8, Kelenföldi 11, Andrássy 21/12, Radics 7/3. Csere: Debreceni 10, Sólyom 2, Kozma 8/6, Steier, Barócsi. Edző: Faragó Péter   

MTK: Takács 19, Szatmári 12/6, Jakab P. 13/3, Nagy Sz. 12, Dobos 2. Csere: Farkas S. 2, Horváth B. 7/6, Harsányi, Juhász. Edző: Horváth Balázs


Hét fordulóval ezelőtt hátulról a harmadik helyen állt a Vasas Akadémia csapata az NB I/B Piros-csoportjában, és akkor talán sokan elkönyvelték, hogy ebben a szezonban nem sikerül majd a nyolc közé jutás. De Faragó Péter vezetőedző már akkor azt mondta, hogy a cél továbbra is a felsőház, még ha ezt a kijelentést sokan meg is mosolyogták.

A bajnokság első felében több szoros veresége is akadt a csapatnak, illetve a többi közt a két újonc otthonában is kikaptunk, viszont az utóbbi időben megfordult a kocka. Jönnek a győzelmek sorra, ráadásul úgy sikerül visszavágni a riváisoknak, hogy több pontos különbséggel nyerünk, mint amennyivel kikaptunk előzőleg, azaz az egymás elleni eredményt is rendre a magunk javára fordítjuk.

Így történt az MTK elleni győzelem alkalmával is, amely sorozatban a hetedik siker volt, amivel már ugyanannyi győzelmet számlálunk, mint a nyolcadik helyen álló csapat, a TF-Budapest. Az első félidő kiválóan sikerült a mieinknek, ez alapozta meg az újabb győzelmet.

Legközelebb a közvetlen rivális, szintén a Sport 11-ben játszó TF lesz az ellenfél – lehet előzni, ismét!   

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Nem vagyok elégedett ezzel a mai mérkőzéssel, mert úgy gondolom, hogy az első félidőben volt egy nagyon jó ritmusunk, amit a második félidő elején, a harmadik negyedben elrontottunk. Utána közelebb jött az ellenfél, de igazából nem akarok nagyképű lenni, de idő kérdése volt, hogy mikor jön egy újabb jó sorozatunk támadásban. Nem nagyon láttam, hogy nagyon meg tudták volna bontani a védekezésünket, mert elég stabilak voltunk. Úgyhogy a végén sikerült még egy lendületet venni. Ma itt sokkal többel kellett volna nyerni és ezt a hibát nem nagyon követhetjük el a továbbiakban. Szeretném, ha kialakulna egy olyan gyilkos ösztön is a csapatban, ami kell ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket már le lehessen zárni korábban. Sok sikert kívánok ezzel együtt az MTK-nak, mert ők is fiatal magyar játékosokkal próbálnak sikereket elérni! Nagyon örülök neki, hogy visszavágtunk és figyelni is tudtunk a különbségre. Innentől kezdve előre nézünk és a győzelemhez pedig gratulálok a sajátjaimnak!”


Hirdetések