Dobos Sándor, 2020.02.22. | Kosárlabda

Szép győzelmet aratott női kosárlabdacsapatunk idegenben.

NB I/A csoport, 20. forduló:

ELTE BEAC Újbuda–Vasas Akadémia 63–74 (17–20, 6–18, 22–17, 18–19)
Gabányi-sportcsarnok, 350 néző. Vezette:
Praksch, Minár, Csabai-Kaskötő

BEAC: Schlott 16, Szabó D., Laklóth 9/3, Mérész 11, Fogg 18. Csere: Tóth F., Dusanics 3, Juhász A., Galántai, Zsámár L. 6/3, Laufer. Edző: Balogh Judit

Vasas: Murray 14, Böröndy V. 9/3, Tóth O. 6, Budácsik 4, Fraser 21. Csere: Heljic 4, Bach 3, Szerencsés, Vukov 4, Karlócai 9/9. Edző: Földi Attila


Gyakorlatilag a meccs kezdete óta vezetett a Vasas Akadémia, és nem is engedte ki a kezéből az előnyt. Több olyan mérkőzés is akadt a közelmúltban, amikor ez megtörtént, a tavalyi szezonban is sajnálhattuk ezt a Gabányiban, most viszont örülhettünk a végén.

Szép siker ez, a hatodik a bajnokságban, de nyert a TFSE és a Győr is a közvetlen riválisok közül, így vélhetően nem sikerül majd a nyolcba jutni.

Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője:
„Amikor felkeltem és láttam, hogy süt a nap, tudtam, ez szép nap lesz – csak azt nem tudtam, hogy nem nekünk. Egyértelműen jobb volt a Vasas, átgázolt rajtunk, mint az InterCity, kár szépíteni. Nincs más hátra, reménykedünk benne, hogy tudunk még meccset nyerni a továbbiakban.”

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Úgy érzem, sikerült jól felkészülnünk erre a mérkőzésre, az előző idényekkel ellentétben ezúttal a megszerzett előnyünk tudatában okosan kosárlabdáztunk. A korábbi években rendre elizgultuk az ilyen helyzeteket, a jó kezdés után nem tudtuk megőrizni a kiharcolt előnyünket. Ez most sikerült, de kár, hogy valószínűleg ebben az évadban is későn ébredtünk. Nem számolgatjuk, van-e még esélyünk bekerülni a legjobb nyolc közé, meccsről meccsre haladunk előre, a jövő héten a TFSE ellen nehéz mérkőzés vár ránk.”


Hirdetések