Jenkei Dániel, 2020.02.22. | Kézilabda

Nagyot fordítottunk, de 59 perc 59 másodpercnél a Budaörsé lett az utolsó szó a a feljutás szempontjából kulcsfontosságú rangadón, amelyen így döntetlenre végeztünk.

NB I/B, Nyugati-csoport 14. forduló

Vasas SC – Moyra-Budaörs Handball 26-26 (13-17) 

Vasas SC: Binó 1 – Tóth 1, Takács 7(3), Ivanics 2, Hadnagy 3, Pénzes 3(2), Hansághy. 

Csere.: Antóni, Kastl, (kapusok), Szilovics 4, Moharos 3, Imrei 2, Birtalan-Gidai, Cifra, Kiss, 

Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 8/5 ill. 5/4, kiállítások: 8 perc ill. 16 perc


Feszült. Ha egy szóval akarjuk jellemezni az első félidőt, akkor ezt a kifejezést használnánk.

Pénzes Laura góljával mi szereztük meg a vezetést, az első tíz percben pedig fej-fej mellett haladt a két csapat, utána azonban zsinórban háromszor a Budaörs talált be, a 19. percben pedig már 11-6-ra mentek.

Ez nem tett jót a vasasos lelkeknek, több hetest is kihagytunk, sorra ítélték ellenünk a két perceket, és a zsűrivel is támadt némi konfliktus.

Takács Fruzsina góljai aztán kirángattak minket a gödörből, a félidő hajrájában azonban mégis újra bosszankodhattunk, hiszen hiába lett volna sanszunk közelebb férkőzni, a kulcsmomentumokban több hiba is becsúszott, így 17-13-as vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész budaörsi góllal indult, tíz perc után azonban már csak egy volt a hátrányunk, amikor Binó védése után Moharos értékesített egy ziccert. (18-19)

Az 50. percig kellett várni az egyenlítésre, utána azonban rögtön kettővel elléptünk (24-22). Az egyre tanácstalanabbá váló Budaörsöt a rutinos Hornyák Ágnes tartotta meccsben ekkor, de másfél perccel a vége előtt így is mi támadhattunk emberelőnyben a kétgólos vezetésért.

Időkérések, tőlünk elvett labda, majd egy budaörsi gól 59:59-nél, ez volt a végjáték, ami nagyon fájó, hiszen 26-26-ra mentette az ellenfél a meccset. És ez ma egyértelműbben a nekik kedvező eredmény volt...

A második félidei játékra ettől függetlenül mindenképpen lehet alapozni, más kérdés, hogy innentől kezdve már az ellenfelek komoly botlásaira is szükség van, hogy a feljutásról álmodozhassunk...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések