Dobos Sándor, 2020.02.18. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 3-0-s vereséget szenvedett az Erste Liga középszakaszának utolsó fordulójában.

Erste Liga, alsóház, 8. forduló:

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Gyergyószentmiklós, 646 néző, vezette: Csomortáni, Csata, Rédai, Fehér

Gyergyó: Cooke
Kozma, Rasulov – Bobcek, Ferenc Csibi (1) – Góga, Orbán Sz. (1)
Péter Zs. 1, R. Rupert, Tendler (1) – Csergő 2 (1), Pestunov (1), Vorobjev (1) – Antal, Barabás, Benedek – Daradics
Edző: Cameron Malcolm

Vasas: Tóth B.
Surányi, Tornyai – Farkas B., Hetényi P. – Bukor, Gáspár – Inglis, Seregély
Nagy M., Szalma, Szlama – Béres, Czakó, Csiki – Fliszár, Schmál, Turbucz – Márton, Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, illetve 6 (+10) perc
Kapura lövések: 41-25 (16-8, 13-8, 12-9)


Már vasárnap elindult a Schiller-Vasas HC a 2019/20-as idény utolsó Erste Liga-mérkőzésére, Erdélybe. A sorsolás úgy hozta, hogy idegenben fejezzük be a középszakaszt, igaz, a naptár kialakításakor még bíztunk abban, hogy talán nem a gyergyói meccs lesz az utolsó az idényben.

A rájátszásba kerülés viszont végül nem sikerült, így nem maradt más hátra, mint becsülettel lejátszani ezt a mérkőzést, nyilván a pontszerzés reményében. Ismét Tóth Balázs kezdett a kapuban, ő a Fehérvári Titánok elleni vasárnapi mérkőzésen tért vissza teljes hatvan percre, és lett végül tevékeny részese a szétlövés során aratott 4-3-as győzelemnek.

Péter Zsolt tréfálta meg aztán a 11. percben, ez az egyetlen gól esett az első harmadban. Nagy Márknak volt ziccere pedig (ahogyan vasárnap is), de kimaradt, illetve a szakasz végén emberelőnybe kerültünk, ami még átnyúlt a második harmadra is.

Nem sikerült kihasználni ezt, és azt követően sem éltünk az emberelőnyökkel. Ugyanakkor Székely-Mádai Gergő büntetésének lejárta után nem sokkal Csergő Hunor lőtte meg csapata második gólját, 2-0-ra vezetett a Gyergyó.

Egy harmad maradt a szépítésre, fordításra, és pontosan tudják a fiúk, hogy ez nem lehetetlen vállalkozás, vasárnap 0-3-ról indult a Titánok elleni harmadik harmad. S hát nyertünk már Gyergyóban bajnokit ebben a szezonban, még októberben.

Végül aztán nem sikerült tempót váltani, markánsabb játékkal jelentkezni az utolsó húsz percben, a Gyergyó igazság szerint rutinból megoldotta ezt a keddi feladatot, miközben a mieink tisztességgel helyt álltak. A végén Pestunov és Vorobjev lövetett még egy gólt Csergő Hunorral, így 3-0 lett a vége.

Mindez azt jelenti, hogy 6 ponttal zártuk a középszakaszt. A Hokiklub Budapestnek jelenleg 5 pontja van, ők még holnap játszanak egyet az UTE-val a Tüskecsarnokban, ott dől el, hogyan fest majd a tabella a végén.

Ne feledjük, többek számára még nem ért véget a szezon, hiszen jó páran vannak a csapatunkban, akik játszanak majd az U21-es bajnokság hátralévő részében, az éremszerzés reális esélyével!


Hirdetések