Dobos Sándor, 2020.02.18. | Vízilabda

Igaz, két mérkőzést – az FTC és az UVSE ellen rangadót – el kellett halasztani betegség miatt. Utánpótláskörkép az OB I/B-től a gyerekcsapatunkig.

OB I/B, 11. forduló:

Vasas SC–Fehérvári VSE 16-8 (5-2, 4-2, 2-1, 5-3)
Gólszerzők:
Landherr 4, Magyar B., Sipos Balázs 3-3, Dávid, Mókus 2-2, Farkas R., Vadovics L. 1-1, illetve Albert 3, Bekő, Almási 2-2, Hajek 1

12. forduló:

Budapesti Honvéd–Vasas SC 9-12 (3-2, 2-2, 0-3, 4-5)
Gólszerzők:
Ádám 5, Víg, Pásztor, Kevi, Tapasztó, illetve Hajdu A., Magyar B. 3-3, Péter L., Sipos Balázs 2-2, Kovács M., Dávid 1-1

Vasas SC–KSI SE 3-11 (1-4, 1-2, 0-3, 1-2)
Gólszerzők:
Hajdu A., Landherr, Magyar B., illetve Tóth Gili 4, Dubinák 2, Bóbis B., Gábor, Keszthelyi, Szalai, Csapó 1-1

Plézer János vezetőedző:
„A Honvéd ellen ősszel ikszeltünk odahaza, akkor elrontottuk a meccset. Tudtam jól, hogy a Tüzér utcában sem lesz könnyű, mert sajátos az ottani környezet, és nem is volt az eleje egyszerű. Később viszont kijött az a munka, amit beleteszünk a mindennapokban, így nyerni tudtunk egy olyan csapat otthonában, ahol sokan meg fognak szenvedni még. Kicsit bátrabb játékra számítottam a KSI ellen, több volt ebben szerintem, de valahogy nem voltunk élesek, nem voltunk ott, így simán kikaptunk. Nem volt reális esélyünk a győzelemre, de bíztam benne, hogy egy jó meccset játszunk, ez végül nem sikerült, két negyedik bírtuk, aztán elfogytunk, leginkább mentálisan. Szerdán megyünk Egerbe, ha ott nyerni tudunk, akkor jó eséllyel bejutunk a négy közé.”

Csapatunk jelenleg a 4. helyen áll a csoportban.


Országos Ifjúsági Bajnokság, 6. forduló:

FTC-Telekom–Vasas SC 8-3 (2-0, 1-2, 3-1, 2-0)
Gólszerzők:
Nyíri, Várkonyi, Varga B. 2-2, Klár, Vass 1-1, illetve Sipos B. 2, Dávid

7. forduló:

Vasas SC–UVSE Hunguest Hotels 5-12 (1-3, 2-4, 1-4, 1-1)
Gólszerzők:
Pardi, Landherr, Fenyvesi, Gémesi, Sipos Balázs, illetve Sziládi, Vigvári Vince 3-3, Vigvári Vendel 2, Konarik, Vámosi, Hegedűs, Molnár 1-1

8. forduló:

Vasas SC–Legrand-Szentes 11-10 (2-2, 5-2, 1-1, 3-5)
Gólszerzők:
Pardi 4, Vadovics L., Magyar B. 2-2, Landherr, Kovács M., Sipos Balázs 1-1, illetve Barna 5, Korom Zs. 2, Bozó, Gut, Mácsai 1-1

Plézer János vezetőedző:
„A Fradi és az UVSE a bajnokság két legjobb csapata, nyilvánvalóan ellenük az építkezés volt a cél. Arra törekedtünk, hogy kevés gólon tartsuk őket, és egyúttal felkészüljünk a számunkra fontos mérkőzésekre a Szentes és a Debrecen ellen. A Fradi ellen a harmadik harmadban volt még 3-3 is, de aztán kikaptunk, be kell látni, hogy ez benne volt a pakliban. Az UVSE kiemelkedik a mezőnyből, azt gondolom, hízelgő, hogy nekünk lőtték a legkevesebb gólt, 12-t. Nagyon nehéz kevés gólon tartani őket, voltak egészen jó periódusaink azon a meccsen. A Szentes elleni három pont, úgy érzem, még sokat fog nekünk jelenteni a végén, nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen úgy nyertünk magabiztosan, hogy igazi center nélkül játszottunk, hiszen kettőt is elvesztettünk az elmúlt időszakban. Másfél perccel a vége előtt háromgólos volt az előny, szóval nem kellett izgulni a végén. Készülünk a Debrecen elleni rangadóra.”

Csapatunk jelenleg a 6. helyen áll a tabellán.


Országos Serdülő Bajnokság, 6. forduló:

FTC-Telekom–Vasas SC 9-6 (2-4, 1-0, 2-1, 4-1)
Gólszerzők
: Spitz 3, Madarász 2, Gulyás-Oldal, Gál, Pipek, Pázmándi 1-1, illetve Gémesi, Sipos Balázs 2-2, Leibinger, Sipos Botond

7. forduló:

Vasas SC–UVSE-Hunguest Hotels 2-16 (0-3, 1-5, 0-4, 1-4)
Gólszerzők:
Sipos Balázs 2, illetve Vigvári Vince 6, Németh G. 3, Besenyei 2, Turcsányi, Molnár, Tamás, Barics, Szomolánkai 1-1

8. forduló:

Vasas SC–Legrand-Szentes 7-13 (2-5, 3-3, 0-1, 2-4)
Gólszerzők
: Sipos Balázs 3, Sipos Botond 2, Gémesi, Thuróczy, illetve Kürti-Szabó 5, Kasza 3, Makán 2, Vecseri, Czirbus, Pellei Z.

Monostori Attila vezetőedző:
„A Fradi ellen sikerült az, legalábbis három és fél negyedik mindenképp, ami általában nem, és az azt követő két bajnoki sem: elkerülni a lefordulásból kapott gólokat. Összeszedetten és koncentráltan játszott a csapat, jó volt a védekezés, így megnehezítettük a Ferencváros dolgát. Kár, hogy aztán a végén pont lefordulás után kaptunk gólt, ami eldöntötte a találkozót. Az UVSE ellen, mondhatni a szokásos hibákat követtük el, a figyelmetlenségek után megindult az UVSE, és utána már nem tudtuk lefékezni a tempójukat. A Szentes ellen, úgy érzem, volt esélyünk, de saját magunkat hoztuk nehéz helyzetekbe, saját hibáinkból tudott érvényesülni az ellenfél. Hátrapasszoltuk a labdát, és megszerezték, abból kaptuk a gólt, csak egy példa. Támadásban gyengék voltunk, és a lefordulásgólokat itt is megkaptuk. Azért bosszantó, mert a Fradi ellen bebizonyítottuk, hogy tudunk koncentrálni, ezt kellene állandósítani a jövőben.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a tabellán.


Országos Gyermek Bajnokság, 6. forduló:

Gyermekcsapatunk elhalasztotta a hosszú szünet utáni első két bajnokit a csapatot sújtó betegséghullám miatt. Az FTC elleni rangadót 20-án pótolták volna, de most a zöldeknél betegedtek meg sokan, így várhatóan ismét eltolják a bajnokit.

FTC-Telekom–Vasas SC – elhalasztva (február 20-ra, majd minden bizonnyal egy új időpontra)

7. forduló:

Vasas SC–UVSE-Hunguest Hotels – elhalasztva (február 26., 19:45)

8. forduló:

Vasas SC–Legrand-Szentes 15-6 (1-0, 7-2, 4-2, 3-2)
Gólszerzők
: Tasi 5, Szűcs L. 4, Ragács 3, Csomortány, Poór, Tábori 1-1, illetve Varga M., Gila 2-2, Báthory, Molnár B. 1-1

Homonnai Dániel vezetőedző:
„Eléggé tartottam a Szentes elleni mérkőzéstől, hiszen két hónapja nem játszottunk mérkőzést. Ráadásul a Szentes nem egy rossz csapat, a Fradi otthonában ért el döntetlent például szóval figyelni kellett. Az első negyed teljes káosz volt, egy ötméteresből szerzett góllal vezettünk, és szinte végig emberhátrányban játszottunk. Ez mondjuk dicsér minket, hogy mindet kivédekeztük. A második negyedben aztán eldöntöttük a mérkőzést egy 7-2-es szériával, és nagyon örülök, hogy később olyanoknak is több lehetőséget tudtam adni, akik általában kevesebbet játszanak. Ráadásul többen is gólt szereztek közülük, így abszolút pozitív az összkép.”

Csapatunk jelenleg 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a felsőházat.


Budapesti Ifjúsági Bajnokság, 8. forduló:

Vasas SC - A-Híd OSC Újbuda II. 13-7 (3-1, 3-4, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Derekas 5, Záveczki Z., Mónus, Mókus 2-2, Peőcz R., Pop, illetve Brousil 3, Kamocsai, Truszka 2-2

Csapatunk jelenleg az 5. helyen áll a bajnokságban.


Hirdetések