Dobos Sándor, 2020.02.17. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC játékosa a szezon hátralévő részében a szlovák bajnokságban szereplő miskolciaknál játszhat.

A Schiller-Vasas HC egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtó játékosa Páterka Bence, aki decemberben Kijevben tagja volt a divízió 1/B-s világbajnokságot nyerő, ezzel egy csoporttal feljebb jutó juniorválogatottnak, ráadásul ő lett a csapat legjobb játékosa a tornán.

A szezon előtt az UTE együttesétől a Vasas juniorcsapatához érkező játékos gyorsan a felnőttcsapatunkban találta magát, és alapember lett Ladányi Balázsnál.   

„Nagyon jó érzés számomra, hogy Bencére esett a DVTK választása, aki ebben a szezonban nálunk és a válogatottban is bizonyította, hogy nagyon jó képeségekkel rendelkezik. Az, hogy végül mennyi jégidőt kap a DVTK-nál, csakis rajta fog múlni. Nagyon bízom benne, hogy meg fog dolgozni érte, és megkapja a jutalmát, hogy az Extraligában is bemutatkozhasson, és ott jól teljesítsen” – mondta a szerződéskötés kapcsán a Schiller-Vasas HC vezetőedzője a vasasjegkorong.hu oldalnak.

Bence nem volt ott a mieink Fehérvár elleni vasárnapi mérkőzésén (Gyergyóba sem utazott értelemszerűen), hiszen a hétvégén próbajátékon vett részt Miskolcon, ahol csak megerősítette az ottani szakmai stáb eddigi véleményét.

Strenk Hunor, a DVTK másodedzője így nyilatkozott:

„Szükségünk volt egy tehetséges fiatal játékosra, aki nagyobb mozgásteret ad a szakmai stábnak a szezon legfontosabb szakaszában. Pár telefonhívás után több szakember is Bencét ajánlotta. Eddig is figyelemmel kísértük a pályafutását, tudjuk, hogy jól szerepelt a junior világbajnokságon és sokat fejlődött az első felnőtt szezonjában. Lehetőséget szeretnénk biztosítani neki, így egyel magasabb szinten is kipróbálhatja magát. Úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel a két klub és a játékos is jól fog járni.”

Ami pedig a főszereplőt illeti, Bence eltökélt:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a DVTK Jegesmedvék csapatához. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy játéklehetőséget kapjak, és büszkévé tegyem a Vasast is. Bízom benne, hogy hamar megszokom az edzések, a meccsek tempóját és bejutunk a rájátszásba. Ehhez hasznos játékkal szeretnék hozzájárulni.”

A DVTK Jegesmedvék egyébként 46 mérkőzés után a Tipsport Liga 9. helyén áll 62 ponttal.


Hirdetések