Dobos Sándor, 2020.02.16. | Jégkorong

A Schiller-Vasas 0-3-ról egyenlített az utolsó harmadban az utolsó idei Erste Liga-bajnokiján, és szétlövéssel legyőzte – először – a Fehérvári Titánok csapatát.

Erste Liga, alsóház:

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 4-3 (0–3, 0–0, 3–0, 1–0) – szétlövés után

Vasas Jégcentrum, 300 néző. V: Mach, Nagy A., Fényi S., Muzsik

VASAS: Tóth B.
Surányi, Tornyai – Hetényi P. (1), Seregély – Bukor (1), Inglis – Farkas B., Gáspár L.
Nagy M., Szalma 2, Szlama – Béres (1), Czakó 1, Csiki (1) – Pápa B., Schmál 1, Turbucz (1) – Fliszár, Márton, Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

FEHÉRVÁR: Gyenes
Imre P., Mangone (1) – Kiss R., Vas M. – Erdély B.
Balogh B., Vincze G., Zion – Campbell 1 (1), Madácsi 1, Péter A. (2) – Buzás (1), Császár 1, Halasi
Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 50–40


Az utolsó hazai bajnokijára készült a héten a Schiller-Vasas, a Fehérvári Titánok ellen, a vendégek pedig már úgy érkeztek ide, hogy bejutottak a rájátszásba. Mivel a mieink ezt nem mondhatták el magukról, úgymond tét nélküli volt a meccs, de a srácok és a stáb egyáltalán nem így tekintett rá.

Merthogy szeretett volna szépen búcsúzni a csapat a közönségtől, a Vasas Jégcentrumtól, ráadásul van esély a Hokiklub Budapest megelőzésére is a középszakasz végén. Nos, végül meg is történt az előzés, ugyanis Ladányi Balázs csapata két ponttal gazdagodott vasárnap este.

A 3. percben nem gondoltuk volna, hogy ez így lesz, hiszen 2-0-s előnyre tett szert a nagyon jól kezdő, egyébként csak három sorral (védőposzton két és fél sorral) érkező vendégcsapat. Tóth Balázs állt egyébként a kapunkban, hosszú kihagyás után tért vissza a jégre, később ő lett a meccs egyik főszereplője.

Merthogy 0-3 után (az első harmad végén kaptunk még egyet) elkezdett jobban, sokkal jobban játszani a Schiller-Vasas, a második harmadban komoly helyzetei akadtak, de akkor még nem váltotta ezeket gólra.

Nem úgy a harmadikban! Teljesen megérdemeltem szépítettünk, lőttük a második, majd a harmadik gólt is, bő fél perccel a vége előtt.

Jöhetett a hosszabbítás, és le is zárhattuk volna a találkozót (emberelőnyben voltunk az elején), de ekkor még nem sikerült. Következhetett a szétlövés, amelynek során Tóth Balázs három lövést is védeni tudott, miközben mi mindhárom büntetőt értékesítettük, Szalma Zsolt, Szlama Dániel és Csiki Attila is pontos megoldást választott.

Mindez azt jelentette, hogy véget ért a párharc, ezzel pedig a meccs is, 0-3 után aratott szép győzelmet a csapat, amely nem sokkal a találkozó után már buszra is szállt, és elindult a keddi mérkőzés helyszínére, Gyergyószentmiklósra.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Az elején nagyon bennragadtunk az öltözőben, ráadásul jött egy felesleges kiállítás, amiből meg is kaptuk a gólt. Nem jó így a meccset kezdeni, és ebből az érzésből nem tudtunk kiszakadni az első harmadban, így kaptunk még egy párat mellé. A második és a harmadik harmaddal, úgy érzem, elégedettek lehetünk, megvoltak a helyzeteink, kidolgoztunk belőle eleget. A harmadikban megtaláltuk az első gólt, és szerencsére nem álltunk meg. Gratulálok a csapatnak és emelem a kalapomat, hogy 0-3-ról egy harmad alatt felálltunk és büntetőkkel sikerült nyernünk.”

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője:
„Reméltem, hogy tudunk tanulni a hibáinkból, hiszen amikor a Vasas csapatával találkoztunk, akár az Erste Ligában, akár a Magyar Kupában, az egyik csapat többgólos előnye ellenére mindig szorossá vált a játék. Ez most is így történt. Röviden és tömören: 2 perc 54 másodpercig játszottunk jól, amíg belőttük azt az első két gólt, utána elkezdtünk egyénieskedni, és egyáltalán nem azt hajtottuk végre, amit szerettünk volna. A Vasas nem adta fel, visszajött a mérkőzésbe, és megérdemelten nyert, gratulálok nekik.”

 

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

1. Gyergyói HK 7 5   2 - - 25-9 23
2. UTE 7 4   - 1 2 27-18 19
3. Fehérvári Titánok 8 3   1 1 3 24-23 14
4. Schiller-Vasas HC 7 1   1 1 4 14-26 6
5. Hokiklub Budapest 7 1   - 1 5 15-29 5

Hirdetések