Jenkei Dániel, 2020.02.16. | Kézilabda

A NEKA végig vezetve verte meg csapatunkat az NB I/B Nyugati-csoportjának rangadóján.

NB I/B, Nyugati-csoport, 13. forduló

NEKA-Vasas SC 30-25 (19-13)

Gólszerzőink: Pénzes L. (7), Szilovics F. (6), Hansághy B. (4), Hadnagy F. (3), Tóth M. (2), Takács F., Birtalan-Gidai E., Cifra A.


Kitűnő előjekkel utazhatott Penszki Gergely csapata Balatonboglárra, ahol vasárnap este a hozzánk hasonlóan a közvetlen élmezőnyhöz tartozó NEKA ellen játszottunk. Kicsit egyszerűbben megfogalmazva, ezt hívják rangadónak. Méghozzá nem is akármilyennek, a tavaszi szezonban ugyanis ezek a találkozók döntik el a feljutás kérdését.

Nos, ha a reményeink nem is szálltak el, nehezebb helyzetbe kerültünk a mai kör után, hiszen a NEKA a negyvenedik másodpercben megszerezte a vezetést, és utána az egész meccsen nem is engedte ki a kezéből.

A szünetben már hattal vezettek, ráadásul ehhez a mi szempontukból 19 kapott gól társult, amellyel nem igazán lehet meccset nyerni.

A második félidő elején azért felcsillant a remény, a mieinknek egyébként is nagy erénye a jó hajrá ebben a szezonban, de ezúttal csak megközelíteni tudtuk az ellenfelet, háromnál kevesebb egyszer sem volt a különbség a játékrész során.

A vége 30-25-ös hazai siker lett, így négypontos hátrányba kerültünk az éllovas Budaörssel szemben, de jövő szombaton éppen őket fogadjuk a Sterbinszky-csarnokban.


Penszki Gergely vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzés után honlapunknak:

- Nagyon idegesen kezdte a csapat a mérkőzést, túl gyorsan, sok kapkodással indultunk, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Ezután pedig olyan feszültté vált számunkra a légkör, hogy nagyon nehéz volt jó döntéseket hozni, és hideg fejjel kihasználni a helyzeteket. Részben önhibánkon kívül kerültünk ebbe a szituációba, és nem tudtunk hozzá alkalmazkodni, de ez nem menti fel a játékosokat a nyújtott teljesítmény alól. A mai meccset le kell zárnunk, ennek vége van, mostantól a következő mérkőzésre összpontosítunk.

 


Hirdetések