Dobos Sándor, 2020.02.16. | Kosárlabda

Biztosan nyert a Sopron Basket a Vasas Akadémia otthonában.

NB I/A csoport, 19. forduló:

Vasas Akadémia–Sopron Basket 52-86 (10-22, 8-11, 12-24, 22-19)

Vasas: Murray 4/3, Fraser 19, Tóth O. 9, Vukov, Heljic 2. Csere: Böröndy 9/3, Budácsik 2, Bach 2, Karlócai, Madár E. 3/3, Szerencsés 2, Madár K. Edző: Földi Attila

Sopron: January 9/3, Határ 15, Fegyverneky, Brooks 10, Czukor. Csere: Weninger 4, Dubei 16/6, Krajisnik 10, Varga A. 6, Dupree 10, Varga K. 2, Crvendakic 4. Edző: Gáspár Dávid


Tavaly szorosabban alakult a két csapat bajnokija Pasaréten, most ez nem történt meg ismét, mert a vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy félvállról vegyék a találkozót.

Először játszott Pasaréten a Sopron színeiben Varga Alíz, aki tavaly igazolt a Vasas Akadémiából a zöld-sárgákhoz, ahogyan Határ Bernadettet is ismerősként köszönthettük, ő korábban nevelkedett nálunk.

A Vasas egyébként részsikert azért elkönyvelhetett, hiszen a zárónegyedet megnyerte.

A lányok legközelebb február 22-én a BEAC otthonában lépnek pályára egy roppant fontos bajnokin.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Azt gondolom a vereséggel és a különbséggel nincs semmi baj, hiszen a Sopron Európa egyik legjobb csapata, a játék képe azonban hagyott kívánnivalót maga után. Ezen a mérkőzésen megint olyan volt a hozzáállásunk, hogy gyakorlatilag az első két percben elvesztettük a meccset. Azért is fáj a dolog, mert pont arról beszélgettünk az edzéseken, hogy tudjuk, milyen erőt képvisel a Sopron, de próbáljunk meg velük harcolni egy nagyot. Ez sajnos nem sikerült.”

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője:
„Gratulálok a Vasasnak, mindig is az jellemezte őket, hogy harciasan játszanak, erre is készültünk. Azt gondolom, az egész mérkőzést kontrolláltuk, magas energiabedobással, koncentráltan játszottunk, amihez gratulálok a csapatnak. Sok játékosnak tudtam lehetőséget adni a mai találkozón, azt gondolom, mindenki élt a kapott percekkel. Sok sikert kívánok a Vasasnak a továbbiakban, nagyon értékes munkát végeznek itt, minden jót kívánok céljaik eléréséhez.”


Hirdetések