2008.12.16. | Labdarúgás

A ma délutáni elnökségi ülésen döntés született a felnőtt labdarúgás jövőjével kapcsolatban.

A Vasas Sport Club ügyvezetése ezúton tájékoztatja szurkolóit és a honlap olvasóit, hogy a klub 2008. december 16-i elnökségi ülésén a testület úgy határozott, hogy a Vasas SC az elkövetkezendő hetekben megvásárolja Jámbor János cégeitől a felnőtt labdarúgó csapat 75%-át.  A Jámbor János kezdeményezésére létrejött adás-vétellel a Vasas SC a felnőtt csapat 100%-os tulajdonosává válik. 

Szintén a mai napon az olasz élvonalban szereplő Siena futballcsapatának tulajdonosi köre - többszöri egyeztetést és személyes tárgyalásokat követően - hivatalos szándéknyilatkozatot tett, mely szerint a következő hat hónapban együttműködést ajánlanak a Vasasnak. Ennek keretében az olasz tulajdonos pénzügyi és sportszakmai segítséget nyújt a klubnak. Az olasz befektető ezt az időszakot arra szánja, hogy a futballcsapatot és annak működését közelebbről megismerje, és ezután amennyiben lehetőséget lát a hosszú távú együttműködésre, tulajdonosi részesedést szerezzen. Az elnökség felhatalmazta az ügyvezetést, hogy a szándéknyilatkozat mentén megkezdett tárgyalásokat tovább folytassa és megállapodjon a befektetővel.

Markovits László, ügyvezető elnök a közlemény kapcsán megjegyezte: 
„A fenti elnökségi döntés, valamint az olasz befektető által benyújtott szándéknyilatkozat több hónapos előkészítő munkának és egyeztetésnek az eredménye, amit pozitívan értékelek attól függetlenül, hogy végleges eredményről kizárólag fél év múlva beszélhetünk. Ebben az átmeneti időszakban mindent megteszünk azért, hogy mindkét fél megtalálja számítását és a későbbiekben a folytatás mellett döntsön. Ha ez így történik, a felnőtt csapatunk elé hosszú távon is minőségi sportcélokat tűzhetünk ki. Egy biztos, a jelenlegi gazdasági helyzetben és a magyar labdarúgás helyzetét felmérve, komoly eredményként kell felfogni, hogy egy ilyen szintű szakmai és pénzügyi befektető - még ha nem is véglegesen - elkötelezte magát felénk."


Hirdetések