2008.12.14. | Ökölvívás
A Nemzeti Sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon öt bokszolónk jutott a fináléba, és újra a Fáy utcába került az összesített pontverseny győztesének járó trófea is.

A döntők előtt Bacskai Imre vezetőedző ugyan az öt aranyérmet sem tartotta elképzelhetetlennek, de végül szombat délután három alkalommal emelték piros-kék öklöző kezét az eredményhirdetéskor magasba.

Az 51 kg-os Szalai Gergely  kétszeres magyar bajnokként is hullámzó teljesítményt nyújt. Gyakran remekel, de vannak gyenge periódusai is, szombaton sajnos ilyen napot fogott ki. Átadta a kezdeményezést ellenfelének, nem indított kontratámadásokat, és ez pont elég volt ahhoz, hogy kikapjon.

Ráth Miklós az egész bajnokság során nagyon okosan bokszolt, a döntőben nem ő volt az esélyes, de végül nagyon szoros meccsen kapott ki. A negyedik menetben kétszer is keményen megütötte ellenfelét, de végül nem tudta kihasználni azt.

Bacskai Balázs szintén egyenletes jó teljesítményt nyújtott, riválisa – még ha tudjuk is róla, hogy nagyon ügyes, magas balkezes fiú - a döntőben nem állította igazán komoly erőpróba elé. Olyan stílusban bokszolt ami feküdt Balázsnak, aki így két felnőtt bajnoki ezüst után végre aranyat vihetett haza.

Darmos József negyedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be. Ellenfele – aki kadett Európa-bajnok is volt - idén jött fel ebbe a súlycsoportba, de Józsi fizikai erejével menetről-menetre egyre jobban felőrölte és gond nélkül nyert.

Bouquet Bence talán nem a döntőben bokszolt legjobban az OB-n, de ez egyértelműen a feszültség számlájára írható, hiszen nagyon szeretett volna bajnok lenni. Tavaly sérülése miatt nem szállhatott ringbe a döntőben az aranyért, most nagyon izgatott volt. Biztonsági bokszot mutatott be, arra figyelt, hogy komoly ütést ne kapjon. Biztosan nyert, ami nagyon nagy dolog, hiszen nem rég óta űzi ezt a sportágat.

Bacskai Imre joggal volt elégedett a bajnokság zárása után: „Hagyományainkhoz híven ezútal is bizonyítottuk, hogy a Vasas ökölvívó csapata a legerősebb Magyarországon.”

A döntők eredményei:

51 kg:
Berna Dávid (KSI) – Szalai Gergely (Vasas-Süllős) 16-5

57 kg:
Mihály János (Kiskunfélegyháza) – Ráth Miklós (Vasas-Süllős) 14-10

69 kg:
Bacskai Balázs (Vasas-Süllős) - Kortics István (Nagykanizsa) technikai k.o.

91 kg:
Darmos József (Vasas-Süllős) - Lakatos Péter (MTK) 13-4

+91 kg
Bouquet Bence (Vasas-Süllős) - Bernáth István (Debrecen) 6-3 

ja    

 


Hirdetések