Dobos Sándor, 2020.02.12. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC csak egyetlen tekintetben nem volt egyenrangú partnere az Újpestnek szerda este: a helyzetkihasználásban.

Erste Liga, alsóház

UTE–Schiller-Vasas HC 5-1 (0–0, 2–1, 3–0)

Megyeri út, 405 néző. V: Soós, Haszonits, Kövesi, Bedő

UTE: Duschek
Henderson, Varga A. 1 (2) – Kiss-Rusk, Saukko – Kovács A., Nagy N.
Benk, Pance (1), Sikorcin 1 – Ainsworth (2), Di Diomete 1 (1), Reed 1 (2) – Godó, Nemes (1), Rafaj 1 – Horváth Á., Kovács S., Odnoga
Edző: Baróti Zsolt

VASAS: Sági Máté
Bukor, Inglis – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Gáspár, Pápa B.
Nagy M., Schmál, Turbucz – Czakó, Csiki, Fliszár – Béres, Páterka 1, Szalma (1) – Márton, Székely-Mádai G., Szlama
Edző: Ladányi Balázs

Kapusa lövések: 35–31 (12–12, 12–12, 11–7)
Kiállítások: 4, illetve 0 perc


Ismét egy olyan bajnokin van túl csapatunk, ami után a végeredmény nem tükrözi a játék reális, valós képét. Helyenként kifejezetten jól játszott a Schiller-Vasas, remekül támadtak és hozták fel a korongot a fiúk, nagyszerű passzokat is figyelhettünk a meccs során, nem beszélve Sági Máté teljesítményéről a kapuban.

Ezekből a nagyszerű passzokból néhány akár gólpassznak is minősülhetett volna, de a kapu előtt egy kivételével mindig pontatlan megoldást választottak a fiúk. Kár volt érte, mert tényleg nagy ziccereket is figyelhettünk, a kapura lövés tekintetében is egyenrangú partnerei voltunk a rájátszást ezzel a győzelemmel elérő, egyébként szintén jól játszó Újpestnek.

A végig jól, látványosan teljesítő (igaz, egy kapott gólban talán benne volt) Páterka Bence megérdemelte a gólját, majd 2-1 után pedig akár egyenlíthettünk is volna. 3-1 után is, de nem így történt.

Sok feltételes mondatot írtunk már, így nem is kezdünk bele egy újba, inkább leszögezzük, hogy ezzel a vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy nem leszünk ott a rájátszásban.

Két mérkőzésünk van hátra, vasárnap a Vasas Jégcentrumban a Fehérvári Titánokkal játszunk, míg kedden Gyergyószentmiklóson.

A cél innentől nem lehet más, mint a minél több pont begyűjtése, hogy megelőzzük a tabellán a Hokiklubot.

Virág Csaba, az UTE másodedzője:
„A Vasas ellen sosem könnyű játszani, hiszen egy fiatal csapat, amelyik nagyon sokat korcsolyázik és nagyot küzd, ma is így tett. A múltkori meccsünkhöz képest most nem mentek be a helyzeteink az elején, így sokáig nagyon kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Helyenként nagyon jól játszottunk, de a Vasas kontráiban benne volt a veszély, így nagyon oda kellett figyelni, hogyan menedzseljük a korongot. Fontos láncszem volt a kapusunk a mai győzelemben, 2-1-nél odatette a magáét a védéseivel. Az utolsó tíz percben gólokban is megmutatkozott az a munka, amit az egész meccsen mutattunk. Örülünk a három pontnak és a playoffnak.”

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Sajnos nagyon alulmaradtunk a helyzetkihasználásban, ezzel elúsztak a matematikai esélyeink is a rájátszásra. De még van két meccsünk, ahová nem feltartott kézzel megyünk. Gratulálok az Újpestnek, megérdemelten nyert.”  

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

1. Gyergyói HK 5 4   1 - - 18-8 16
2. UTE 5 3   - 1 1 24-12 16
3. Fehérvári Titánok 6 3   1 - 2 20-16 13
4. Hokiklub Budapest 6 1   - - 5 14-27 4
5. Schiller-Vasas HC 6 1   - 1 4 10-23 4

Hirdetések