Jenkei Dániel, 2020.02.12. | Ökölvívás

Két bronzéremmel és az egyesületi pontversenyben elért első hellyel zárta a Vasas-Süllős Boxing a 64. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben. Mégis lehet hiányérzetünk, igaz nem elsősorban a szorítóban történtek miatt.

Idén is Debrecen adott otthont a Bocskai-emlékversenynek, amelyen nemzetközi ellenfelekkel mérkőzhettek meg a legjobb magyar bokszolók. Már amikor egészségesen tudtak szorítóba lépni…

No de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a hölgyekkel, akiknél 57 kg-ban a friss országos bajnoki ezüstérmesünk, Benke Sára képviselte a piros-kék színeket.

Az első meccsén jól is bokszolt, legyőzte a grúz Ana Khunjuát. Mégis ez lett az utolsó fellépése, hiszen a térde megsérült, így nem léphetett a továbbiakban szorítóba, és a harmadik helyen zárt.

Férfi 63 kg-ban Fodor Milán magabiztos sikerrel kezdett a finn Noualival szemben, a litván Skurdelissel viszont már jobban meggyűlt a baja, de 3:2-es pontozással őt hozták ki győztesnek. Az elődöntőben azonban már ő sem lépett ringbe, sérülés miatt visszaléptették, így harmadik lett.

Ezek után már talán nem is meglepő, hogy 75 kg-ban Harcsa Zoltán is gyakorlatilag ugyanezt az utat bejárva lett bronzérmes, egy sima (a ciprusi Kokkinos ellen) és egy szorosabb (a francia Fendero ellen) mérkőzéssel jutott a négy közé, de itt sérülés miatt visszaléptették.

Egyedül a 69 kg-os Kozák László nem járt hasonlóan a Vasasból, őt viszont egy győztes meccs után az ukrán Samofalov állította meg, így ötödik lett.

Említést kell még tennünk a Vasas-Süllős részéről Lokár Márkról is, aki tisztességesen küzdött az első körben grúz ellenfelével szemben, de nem sikerült továbblépnie a következő körbe.
 


 

Függetlenül a szokatlan végkifejlettől, a négy versenyzőnk eredményei így is az egyesületi rangsor élére repítették a Vasas-Süllőst a 2020-as Bocskai-emlékversenyen.


Hirdetések