Dobos Sándor, 2020.02.10. | Kosárlabda

Nagyszerű sorozatot folytatott férfi kosárlabda-csapatunk, amely hatodik alkalommal nyert sorozatban, és egy győzelemre van a felsőháztól.

NB I/B Piros-csoport, 20. forduló:

PVSK-Cargate–Vasas Akadémia 66-95 (24-22, 18-29, 15-23, 9-21)

PVSK: Kocsis 9/3, Futó 7, Dragasevic 16/6, Bíró 3, Carev 14/6. Csere: Nagy K. 9/3, Erdei 2, Laufer 6, Kovacevic. Edző: Rab Gyula

Vasas: Moravcsik 17/3, Boros 21, Andrássy 11, Radics 11, Kelenföldi 8/3. Csere: Sólyom 3, Debreceni 14, Kozma 2, Barócsi 6, Steier 2, Csík Roland, Kódor. Edző: Faragó Péter


Nem csappan a Vasas Akadémia lendülete, a Baja, a Salgótarján, a Veszprém, a Miskolc és a Honvéd legyőzése után Pécsett is sikerült nyerni, így visszavágtunk az őszi körben hazai pályán, hosszabbítás során elszenvedett vereségért a liga utolsó helyezettjének.

Továbbra is robog tehát felfelé a tabellán csapatunk, amely már 9 győzelmet számlál. Éppen ennyi van a 8.helyen álló BKG-nak is, a hetedik Honvéd 10 győzelemmel áll. Reális tehát most az esély, hogy becsúszunk, vagy inkább berohanunk a felsőházba.

Ebben pár héttel ezelőtt kevésbé hitt a szakma. A fiú rácáfoltak a várakozásokra. A Vasas Akadémia legközelebb február 22-én az MTK-t fogadja. Nekik is vissza kell vágni.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Mi öt győzelemmel a hátunk mögött érkeztünk Pécsre, egyértelműen kezdünk formába lendülni. Láttam, hogy a hazaiaknál sok a sérült, így talán ennek is betudható a mai könnyebb győzelmünk. A második negyedtől a mi kezünkben volt a mérkőzés, azt csináltuk végig, amit kellett, amire készültünk. A sérülteknek mielőbbi felgyógyulást kívánok a PVSK-nál. Én úgy gondolom, jó munka folyik itt ezekkel a fiatalokkal. Fontosnak tartom, hogy legyen olyan csapat ebben a bajnokságban, ahol ez a korosztály ennyi játéklehetőséget kaphat.”


Hirdetések