Jenkei Dániel, 2020.02.08. | Kézilabda

Ezúttal nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel vágtunk vissza a Csurgónak az őszi vereségéért.

NB I/B Nyugati-csoport, 12. forduló

Vasas SC-Csurgói NKC 33-17 (14-9)

Vasas SC: Binó - Tóth, Takács 3(1), Birtalan-Gidai 3, Hadnagy 2, Pénzes 6, Hansághy 3. Cs.: Antóni, Ivanics 7(1), Imrei 2, Kiss 2. Moharos 2, Ács 1, Cifra 1, Szilovics 1.

Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/2, kiállítások: 6 perc ill. 8 perc


Szinte napra pontosan két hónap után újra tétmeccsen köszönthettük a Vasas SC NB I/B-s női kézilabdacsapatát.

A tavaszi szezon premierjén azt a Csurgót fogadtuk, amely a középmezőnyben tanyázik, mégis igen kellemetlen emlékeket őrzünk róluk, hiszen a szeptemberi első bajnoki fordulóban nagy meglepetésre 25-24-re megverték a mieinket.

Már csak emiatt is biztosnak tűnt, hogy ezúttal nem fogunk elaludni az elején, de ezt a Sterbinszky-csarnokba szép létszámban kilátogató Vasas-keménymag sem hagyta volna.

A kilencedik percre kialakított 5-0-ás előny kapcsán senki sem panaszkodhatott, Takács Fruzsina hétméterese után Birtalan-Gidai Eszter és Pénzes Laura mattolták sorozatban a csurgói kapust.

Az alaphangra tehát nem lehetett panasz, és a folytatás is rendben volt, hiszen már hét góllal is vezettünk az első félidőben, a szünetben pedig 14-9 állt a táblán.
 


A második játékrészt hasonlóan kezdtük az elsőhöz, igaz ezúttal „csak” négygólos sorozatot produkáltunk, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy gyakorlatilag eldöntsük a mérkőzést.

Ezután már arra sem kellett sokat várni, hogy szurkolóink kiszámolják a Csurgó csapatát, a második félidő elején ugyanis tízre nőtt a két csapat közti különbség, amely állandósult, sőt, szép lassan több is lett.

A mieink végig kifejezetten magabiztosan kézilabdázták, az eredményes támadójáték mellett Binó Boglárka védései és kemény, sok labdaszerzéses védekezés jellemezte csapatunkat.

Az utolsó periódusban Penszki Gergely próbált minél több játékosának lehetőséget adni, mindenkivel elégedett lehetett, erre elég bizonyíték a 33-17-es végeredmény.

A visszavágás tehát sikerült, az őszi meccseken belül tapasztalható hullámvölgyeknek pedig nyomuk sem volt. Arról nem beszélve, hogy továbbra is tartjuk a Sterbinszky-csarnok hibátlan mérlegét.

Jó előjelek ezek a kulcsfontosságú rangadók előtt…


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések