Jenkei Dániel, 2020.02.07. | Úszás

Nyolc tehetséges úszó csatlakozik a Vasashoz, ketten közülük akár már a tokiói olimpiára is kijuthatnak.

Bővül a Vasas úszó szakosztálya, Lőrinczi György edző irányításával nyolc versenyző csatlakozik klubunkhoz. A csoport fiatal tehetségei korábban a Dunaharaszti MTK színeiben értek el szép sikereket.  

Az újonnan érkező csoport két élversenyzője Kurdi Zsófia és Gyurinovics Fanni, akiket a magyar úszás ígéretei között tartanak számon. Mindketten 2001-es születésűek, és az utánpótlás világversenyeken komoly eredményeket értek el az elmúlt években. Most a tokiói olimpiára pályáznak, ebből a szempontból a márciusi országos bajnokság és a májusi budapesti Európa-bajnokság lesz a kulcsversenyük.
 

Kurdi Zsófia, Gyurinovics Fanni és Lőrinczi György edző

 

A frissen átigazolt úszók következő generációját Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Csajkov Valentin és Gyurinovics Lili képviselik, ők 2004 és 2005-ös születésűek, tehát serdülőkorúak, de mindannyian ott lehetnek a junior Európa-bajnokságon, amelyet júliusban a skóciai Aberdeen-ben rendeznek.

Szintén a csatlakozó csapat tagja még Jakab Máté és Kovács Róbert, akik ugyancsak a jövő bajnokai lehetnek.
 

Lőrinczi György edző így nyilatkozott honlapunknak az átigazolás után:

- Fontos volt, hogy nyugodt háttér mellett tudjon együtt maradni a csapatom, a Vasas SC pedig nagyon nyitottan állt az együttműködéshez, amit ezúton is köszönök Markovits László elnök úrnak és Polgár-Veres Árpádnak, a klub elnökhelyettesének, valamint a Magyar Úszó Szövetségnek. Örülök, hogy egy ilyen nagyhagyományú egyesülethez tudunk csatlakozni, hiszen komoly terveink vannak a jövőre nézve. Kurdi Zsófiának és Gyurinovics Fanninak is feltett célja az olimpiai részvétel, erre pedig nemcsak a váltószámokban, hanem 100 méteres gyorsúszásban is lehetőségük nyílhat. Érdekes helyzet, hogy ugyanaz a fő számuk, de ez rendkívül jó hatással van rájuk az edzéseken, nagyon jóban vannak, és inspirálják egymást. Továbbra is a Tüske-uszodában készülünk a versenyzőimmel, ahol minden adott a minőségi munkához, amelyben nagy segítségemre van Bodó Kitti, aki az erőnléti felkészítés mellett a vizes edzésekben is közreműködik.

A hír kapcsán Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is köszönetét fejezte ki a Vasas Sport Clubnak, amiért az egyesület segítséget nyújtott a DMTK nehéz helyzetbe került válogatott versenyzőinek, akik így zavartalanul folytathatják a felkészülést.


Hirdetések