Jenkei Dániel, 2020.02.06. | Röplabda

Egy szettet szorossá tudott tenni a Vasas Óbuda az Érd Arénában a világ egyik legjobb csapata ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Vasas Óbuda–A. Carraro Imoco Conegliano (olasz) 0:3 (–12, –19, –13)


Érd, 900 néző. Vezette: Murulo (észt), Kovalcsuk (ukrán).

Vasas Óbuda: Kostelanská 8, Kalicanin 3, Kjelstrup 9, Török 2, Abdulazimova 2, Tiemi 2. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Villám L., Bleicher, Gyimes 4, Dékány 1, Ambrosio, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak.


Conegliano: Sorokaite 11, Folie 19, Enweonwu 8, Geerties 9, Ogbogu 11, Wolosz 2. Csere: De Gennaro (liberó), Botezat, Gennari 1. Vezetőedző: Daniele Santarelli.


Megadtuk a módját az utolsó hazai BL-csoportmeccsnek a 2019/2020-as sorozatban, hiszen a röplabdavilág legmagasabb szintjéhez tartozó olasz Conegliano gárdáját hoztuk el Érdre.

Abszolút csodakategória, hogy a kinti meccsen pontot tudtunk ellenük szerezni, ez mostanában nem sok csapatnak sikerült a Vasas Óbudán kívül. 

Ez alapján szinte biztos volt, hogy a vendégek nagyon koncentrálni fognak a mai találkozón, és ez még akkor is így volt, ha a legnagyobb ászaik pihentek. Persze az ezúttal játszókat is tárt karokkal fogadná bármelyik magyar csapat...

Ezen a csütörtökön lányaink a bravúr fogalmát annyiban merítették ki, hogy a második szettet relatíve szorossá tudták tenni, az első és a harmadik játszmában viszont kijött a reális különbség.

Összességében azonban egyáltalán nem vallottunk szégyent, a Kostelanska-Kjelstrup duó például kifejezetten bátran és eredményesen támadott a meccs egyes periódusaiban.

A 2019/2020-as BL-kaland "hazai pályán" ezzel véget ért, idegenben pedig a román Alba Blaj ellen fog, akik szerdán legyőzték a Nantes gárdáját.
 


Hirdetések