2008.11.21. | Labdarúgás
Az nb1.hu hírportál az újságírók szavazatai alapján Szasa Dobricsot választotta az őszi szezon legjobb légiósának, míg a második helyen Petar Divics végzett.

A legjelentősebb hazai labdarúgással foglakozó honlap idén immár 10. alkalommal írta ki a Quaestor Magyar Aranylabda díjat, harminc újságíró szavazott a különféle kategóriákban, többek között arról is, hogy szerintük ki volt a Sopron Liga legjobb légiósa a bajnokság első felében.
Ez alapján úgy tűnik nem csak a Vasas-szurkolók szívébe lopták be magukat szerb légiósaink, hanem az ország minden táján elismerik őket. Az első helyen ugyanis Szasa Dobrics végzett, míg a második hely, mindössze egy szavazat különbséggel Petar Divics-é lett.
Azt már eddig is tudtuk, hogy nem zsákbamacskát vettünk nyáron, a szerb játékosainknak hatalmas szerepük van abban, hogy a dobogón várhatjuk a tavaszi a szezont, ez a szavazás pedig csak megerősíti ezt a tényt.

Szasa Dobrics így már a jelenlegi legjobb magyar légiósként nyilatkozott a vasassc.hu-nak:

Mit jelent számodra az újságírók elismerése?
- Nagyon boldog és büszke vagyok a szavazás eredménye miatt. Sokaknak tartozom köszönettel ezért az elismerésért, egyrészt azoknak az embereknek, akik lehetővé tették, hogy a Vasas játékosa legyek, másrészt a csapattársaimnak és az edzőknek, valamint nem utolsósorban a szurkolóinknak is.

Mi volt a csapat titka az ősz során?
- A legfontosabb tényező a csapat körüli hangulat volt. A játékosok között szinte baráti a viszony és nagyon jó az összhang a csapat vezetőivel és az edzői stábbal is. A stabil háttér pedig mindenhol garancia a jó szereplésre, ez nálunk is megmutatkozott az ősszel.

Milyen véleménnyel vagy az edzőtökről?
- Mészöly Géza azon túl, hogy remek tréner, kiváló ember is és ez nagyon fontos nekünk légiósoknak. Én külön is hálás lehetek neki, hiszen az első találkozásunk óta hitt bennem, szorgalmazta a leigazolásomat és ez a szeretet mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy jól sikerüljön idáig a szezonom.

Ha már a szeretettnél tartunk, a közelmúltban a légiósokat különböző zászlókkal ajándékozták meg szurkolóink, mit szóltatok hozzá?
- Ez egy hatalmas gesztus volt a szurkolóink részéről, talán a legnagyobb dolog, amit egy külföldi kaphat a drukkerektől. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire megszerettek bennünket. Hatalmas motivációt ad, ha tudod, hogy a közönség ennyire bízik benned és ebben a mostani díjamban is nagy szerepük volt az angyalföldi szurkolóknak, köszönöm nekik ezúton is!

Mit vársz magadtól a bajnokság második felében?
- Azt megígérhetem, hogy mindent ugyanígy fogok tovább csinálni, és remélem, hogy egy az őszihez hasonlóan eredményes tavasz elé nézünk a csapattal. 

dan  

 


Hirdetések