Dobos Sándor, 2020.02.02. | Jégkorong

Nem sikerült folytatni a „pontos” sorozatot, a válogatott szünet előtti fordulót vereséggel zárta a Schiller-Vasas HC.

Erste Liga, alsóházi középszakasz:

Schiller-Vasas HC–UTE 1–5 (0–4, 0–1, 1–0)

VASAS: Sági Máté
Bukor, Gáspár – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Farkas B., Pápa B.
Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó, Fliszár, Nagy M. – Béres, Páterka, Szalma – Csiki (1), Márton 1, Székely-Mádai G. (1)
Edző: Ladányi Balázs

UTE: Duschek
Henderson 1 (1), Varga A. (1) – Nagy N., Saukko (2) – Horváth A., Kovács A.
Benk 1, Csamangó, Vincze P. – Ainsworth 1 (1), Pance (1), Reed 1 (2) – Godó, Nemes 1 (1), Rafaj – Kovács S.
Edző: Baróti Zsolt

Vasas Jégcentrum, 600 néző. V.: Nagy A., Berger, Pálkövi Botond, Korbuly

Kiállítások: 8 (+5), ill. 12 (+5) perc
Kapura lövések: 30–28


Nagy lehetőség előtt állt a Schiller-Vasas, hiszen egy esetleges győzelemmel előzhetett volna a tabellán. Ez lenne ugyanis a cél a középszakasz során, amit kisebb ponthátránnyal kezdhettünk az alapszakaszhoz képest.

Az előző két mérkőzésen sikerült pontokat szerezni, így látótávolságba került a 9. hely, és bravúrral akár a rájátszás pozíció is. Ez utóbbi most eltávolodott tőlünk.

Az UTE bántóan könnyen kihasználta a helyzeteit a találkozó elején, jóval hatékonyabb volt a kapu előtt, így már az első harmadban nagy hátrányt szedett össze csapatunk, függetlenül attól, hogy mezőnyben nem játszott rosszul.


Fotó: Szabó Péter

Még a második harmad után is 23-19 volt a kapura lövési arány a javunkra, csak hát az eredményjelzőn 0-5 állt. Valahogy semmi sem jött össze a kapu előtt, olykor üresen tátongott egy-egy oldal, de a korong csak nem akart áthaladni a vonalon.

Talán nem is tettünk meg mindent ennek érdekében, Ladányi Balázs szerint sokkal férfiasabban kellett volna jégkorongozni ezen az estén. A szépítés azért sikerült Márton Koppány révén a harmadik harmadban, de a meccset végül 5-1-re nyerte az UTE.

A jövő héten IIHF-break áll előttünk, a válogatottak játszanak, így több Vasas-játékos is az U19-es nemzeti csapattal, Norvégiában. Az Erste Liga majd február 12-én folytatódik számunkra, akkor is az UTE ellen, idegenben.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: – A kapura lövési statisztikát tekintve meccsben voltunk, de egyébként csak az első harmad feléig voltunk versenyben. Megkaptuk a magunk kis góljait, utána elúszni látszott a hajó. Bíztunk benne, hogy felállunk, de úgy érzem, ennél sokkal férfiasabban kell játszani ezt a sportot akkor, ha eredményt szeretnénk elérni.

Virág Csaba, az UTE másodedzője: – Nagyon jól játszott a Vasas az egész mérkőzés során, az, hogy az első harmadban négygólos előnnyel tudunk menni pihenni, az nem igazán volt benne a játékban. Kihasználtuk a lehetőségeinket, és nagyon hatékonyak voltunk a kapu előtt. Ez volt a különbség. Nehéz úgy játszani, hogy van négy gól előnyünk, ez meg is látszott a teljesítményünkön. A három ponton kívül sok mindennel nem lehetünk elégedettek, szóval ezt a meccset gyorsan el kell felejtenünk, mert erre sok mindent építeni nem nagyon tudunk.

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

1. Gyergyói HK 4 3   1 - - 15-7 15
2. UTE 4 2   - 1 1 19-11 13
3. Fehérvári Titánok 4 2   1 - 1 14-12 10
4. Hokiklub Budapest 5 1   - - 4 13-22 4
5. Schiller-Vasas HC 5 1   - 1 3 9-18 4

Hirdetések