Dobos Sándor, 2020.02.01. | Kosárlabda

Ismét győzelem, ismét egy visszavágás, menetel férfi kosárlabda-csapatunk.

NB I/B Piros-csoport, 19. forduló:

Vasas Akadémia–MEAFC-Miskolc 91-75 (22-21, 26-19, 24-19, 19-16)

Vasas: Boros 14, Moravcsik 4, Kelenföldi 11/3, Andrássy 21/3, Radics. Csere: Sólyom 26/12, Debreceni 10, Kozma 2, Steier 3, Barócsi. Edző: Faragó Péter

Miskolc: Thornton 23/3, Takács D. 16/12, Kozák M. 8, Kozák B. 10, Béres. Csere: Lippai 11, Szőke 5, Gadus 2, Sándor, Asszú. Edző: Drahos Gábor


Jó passzban volt a Vasas Akadémia a meccs előtt, hiszen négy győzelmet is sikerült aratni, így látótávolságba került a felsőház, ami az év elején kitűzött cél volt a csapatnak. De aztán jött pár peches meccs, és leszakadt Faragó Péter együttese, most kell visszakapaszkodni.

Úgy tűnik, ez menni fog, mert a MEAFC-nak is sikerült visszavágni az őszi vereségért, így már ötmeccses győzelmi szériát számlálunk. S megint sikerült az egymás elleni eredményre is figyelni, Miskolcon 81-68-ra, 13 ponttal kaptunk ki, most 16-tal nyertünk, egyben megelőztük az MTK-t, és a Miskolccal együtt 8 győzelmet számlálunk.

Legközelebb egy hét múlva az utolsó előtti helyezett PVSK-hoz látogat a Vasas Akadémia.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Azért vagyunk túl egy nehéz mérkőzésen, mert a különbségre is figyelni kellett. Ez sikerült is, a harmadik negyedben sikerült ellépni, de akkor visszaengedtük még a Miskolcot 10 körülre. Utána felépítettük újra az előnyt, amit sikerült a végéig tartani, illetve növelni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, amire számítottam is, a vendégeknél visszatért a légiósuk, ezáltal egyébként szerintem kicsit le is lassult a játékuk és nem tudták azt hozni, amit az első mérkőzésen. Örülök, hogy ekkorát fejlődtünk az első félévhez képest. A Miskolc pedig véleményem szerint egy jó csapat, amelyik jó kosárlabdát játszik, magas assziszt-, magas lepattanóaránnyal, tehát jól össze van rakva. Értékes győzelmet arattunk, nem tudom, mi lett a többi mérkőzés eredménye, de ha jól tudom, már előztünk, úgyhogy igyekszünk újabb győzelmeket gyűjteni és így játszani.”


Hirdetések