2008.11.17. | Labdarúgás
Az őszi szezon utolsó mérkőzését játszottuk a hétvégén. Szerettük volna méltóképpen zárni a tizenöt hetes sorozatunkat, de tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen a Békéscsaba alakulata előrébb állt a tabellán nálunk.

VASAS–Békéscsaba 1–0 (0 – 0)

VASAS: Bocs B. – Rudner T., Elek D., Szemerédi P., Tihanyi Á., Kiss G. (Scharrer A.), Lanczkor G. (Horváth G.), Lepkó N., Molnár B. (Nagy R.), Schirilla Gy. (Jákó J.), Szénási Z. (Kiss Z.)

Gólszerzők: Elek (78. perc, 11-esből)

Sárga lap: Tihanyi, Szemerédi, Szénási. 
Jók: Bocs, Elek, Szemerédi, Tihanyi, Scharrer, Horváth

Viharosan kezdtük a találkozót a Viharsarokból érkező ellenfelünkkel szemben. Az első percben Lanczkor kiugratása után Molnárt az utolsó pillanatban tudták csak szerelni a vendégek védői. A 8. percben Rudner Bundesliga-szerű beadását követően Szénási kapásból lőtte rá a labdát, de fölészállt lövése. Ezután a lilák tördelni kezdték a mérkőzést, és mi sem maradtunk adósak agresszivitásban. Szikrázott a mérkőzés, de szerencsére a játékvezető jól kézben tartotta a történéseket, és sárga lapjaival idejében megfékezte az indulatokat. Gyömöszöltük ellenfelünk kapuja elé a labdát, de csak szabadrúgások, és szögletek után tudtuk megzavarni szervezett védekezésüket. A 25. percben Schirilla lőtt fölé egy kavarodás utáni ígéretes helyzetben, majd Lanczkor csúsztatott egy beívelt labdát a kapu mellé. A 29. percben egy oldalról beívelt szabadrúgás után a tétova csabai kapusnak a felső léc segített hárítani. A szünet előtti percekben kezdtek lábra kapni a vendégek, és Bocs egy alkalommal, szép vetődéssel ütötte ki a felső sarok felé tartó labdát.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a találkozó, amit lila-fehér helyzetek jeleztek. Az 51. percben Bocs mentett szögletre egy gyors kontra után. A szögletből kapu elé csavart labdát háromszor is a kapunk irányába továbbították vendégeink, de egyszer a kapufa segített, kétszer pedig védőink a gólvonalról mentettek. Meleg pillanatok voltak! Öt perccel később ismét a mi cerberusunknak kellett megmutatnia mit tud, de nem tudtak túljárni a jó napot kifogó Bocs eszén. Folyamatos cserékkel frissült védekezésünk, miközben a gólszerzés lehetőségéről sem mondtunk le. A 63. percben Szénási ziccerig cselezte magát, de „csőrrel” leadott lövését a kapus védte. Kezdtünk újra fölénybe kerülni, cseréink ereje főleg a szélső játékunkban mutatkozott meg. Két perccel a vége előtt Horváth vett át egy védőink által előrevágott labdát a vendégek 16-osán belül, megtolta, majd buktatták, amiért 11-eshez jutottunk! A megítélt büntetőből Elek nagy nyugalommal helyezte a kapu bal oldalába a játékszert (1-0). Másra már nem igazán maradt idő, így sikerült megőrizni előnyünket.

Nagyon nehéz, kemény mérkőzésen fontos győzelmet arattunk. Ellenfelünk szervezettsége majdnem pontot ért, ám akaratunkkal, elszántságunkkal mindenképpen rászolgáltunk a sikerre.


Az év hátralévő részében az edzések mellett edzőmérkőzésekkel tartjuk játékban magunkat.

Edzőmérkőzés: VASAS – Kalocsai FC 11.21. (péntek) 14:00 Fáy u.


Hirdetések