Dobos Sándor, 2020.01.28. | Jégkorong

Méghozzá az októberi, Gyergyó elleni bajnoki után szerzett ismét három pontot az Erste Ligában a hat légióssal felálló Hokiklub Budapest ellen. Ezzel pontszámban be is érte fővárosi riválisát.

Erste Liga, alsóházi középszakasz, 4. forduló:

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 2-4 (1-0, 0-0, 1-4)
Tüskecsarnok, 227 néző, vezette:
Kincses, Németh, Mizsák, Kedves A.

Hokiklub: Kiss B.
Linke (1), Szécsi – Berry-LaMontagna, Fejes – Bugár, Reiter – Bán, Lévai M.
Philqvist 1, Satek (1), Szűcs (1) – Koski, Manninen, Szigeti – Lőczi 1, Petres, Szappanos – Albert, Horváth B., Németh Á.
Edző: Jens Brandström

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis (1) – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Csiki (2), Gáspár
Schmál 1, Szlama, Turbucz 1 (1) – Czakó, Fliszár, Nagy M. – Béres, Páterka 1, Szalma (1) – Márton K., Pápa B., Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 11, ill. 7 perc
Kapura lövések: 49:27


Volt törleszteni valónk.

Egyrészt az alapszakaszban, a Tüskében elszenvedett két nagyarányú vereségért, másrészt a középszakaszban játszott meccs miatt, azt a Vasas Jégcentrumban nyerte meg a Hokiklub Budapest.

De annyira peches volt a 8-3-as és a 7-2-es vereségünk is, hogy még egyszer ez nem fordulhatott elő, már csak azért sem, mert Fehérváron legutóbb pontot szereztünk, és van tartása a csapatnak az utóbbi időben.

Az előjelek után vészjóslónak bizonyult viszont, hogy alig másfél perc után vezetést szerzett a Hokiklub Philqvist góljával. De nem lett mészárlás a vége, sőt! Felvette a tempót a Schiller-Vasas, és meccsben maradt, remekül állt a lábán a védelem.

A második harmadban kicsit bosszankodhattunk, hogy két emberelőnyös helyzetben sem tudtunk kapuba találni, de mivel a hazaiak sem villogtak a hatékonyság terén, nyílt maradt a mérkőzés a zárószakaszra is.

Ott pedig egyértelműen a Vasas fölénye volt érezhető, már Páterka Bence egyenlítő találata előtt is érett a gól, több helyzetünk is akadt, közben Sági Máténak voltak fontos védései. Az egész meccsen remeklő Inglis Ákos szépen szolgálta ki Páterka Bencét, megérdemelten egyenlítettünk. Sőt, Turbucz Martin 45 másodperccel később fonákkal tolt be egy korongot az üres oldalra, megfordítottuk a meccset!

Bő két perccel a vége előtt technikai kisbüntetést kapott a Hokiklub, ezzel megadta az esélyt a csapatunknak ahhoz, hogy a játékot irányítva zárja le a találkozót. És le is zárta, Bukor Rajmund szinte azonnal kihasználta egy távoli lövéssel az emberelőnyt, neki is járt a gól, 3-1!

Csak hogy ne legyen annyira sima a vége, a Hokiklub egy Lőczi lövéssel 16 másodperccel a vége előtt közelebb jött, majd időt is kért. Izgultunk kicsit, de csak egy kicsit, hogy aztán Schmál Kristóf adja meg a kegyelemdöfést a hazaiaknak egy üres kapus góllal.

4-2-re nyertünk, így pontszámban beértük a Hokiklubot a tabellán.

Nagyon fontos, jövőbe mutató győzelem, ami lendületet adhat az UTE elleni vasárnapi bajnoki előtt.

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

1. Fehérvári Titánok 3 2   1 - - 12-8 10
2. Gyergyói HK 2 1   1 - - 6-3 9
3. UTE 2 -   - 1 1 8-10 7
4. Hokiklub Budapest 3 1   - - 2 11-11 4
5. Schiller-Vasas HC 4 1   - 1 2 8-13 4


Hirdetések