2008.11.15. | Labdarúgás
Csapatunk bosszantó hazai döntetlennel zárta az őszi szezont, de ennek ellenére is a dobogón telelnek Mészöly Géza fiai.

Vasas - Nyíregyháza 1:1 (1:0)
Illovszky stadion, 2500 néző

Vezette: Fábián (Pápai Z., Demeter)

Vasas: Borszéki - Sowunmi, Unierzyski, Paripovics, Tóth A., B. Tóth, Cs. Pavicsevics, Dobrics, Laczkó, Németh N., Divics,
Vezetőedző: Mészöly Géza

Nyíregyháza: Illyés - Perényi, Mboussi, Goia, Cornaci, Bárányos, Hegedűs T., Miskolczi, Ramos, Apostu, Sztojkov,
Klubmenedzser: Révész Attila

Gólszerzők: Németh N. (8.), ill. Odrobéna (88.)
Csere: Laczkó helyett Lázok (68.), B.Tóth helyett Somorjai (75.), Divics helyett Gyánó (80.) ill. Hegedűs helyett Odrobéna (71.), Miskolczi helyett Dosso (71.), Apostu helyett Lippai (80.)
Sárga lap: Paripovics (17.), Laczkó (44.), ill. Ramos (36.)

A Nyíregyháza elleni hazai bajnoki lefújásának pillanatában véget ért labdarúgóink számára az utóbbi évek messze legsikeresebb ősz idénye.
A számok nyelvére lefordítva ez 1350 lejátszott percet, 27 lőtt gólt, 9 győzelmet, 28 pontot és egy harmadik helyezést jelent. Erre a nyáron bekövetkezett változások után aligha számíthattunk, de csapatunk elsősorban hazai tündöklésének köszönhetően megannyi szép pillanatot okozott a szurkolóknak és ez minden statisztikai adatnál lényegesebb.
A Fáy utcai mérlegünk még fényesebb lehetett volna, ha ma este a Nyíregyháza elleni találkozót öt perccel hamarabb lefújják, de tekintve, hogy a labdarúgó meccsek nem nyolcvanöt percesek, ki kellett egyeznünk egy döntetlennel, ami az első ilyen eredményünk volt a bajnokság során.

Pedig ezúttal a kezdéssel sem volt gond, Szasa Dobricék már az első másodpercektől kezdve éreztették az ellenféllel, hogy nem sok keresnivalójuk van Angyalföldön. Sorra jöttek a helyzetek, szerb légiósaink pedig újfent megállíthatatlannak tűntek a kezdés utáni időszakban.
Ennek hála a 9. percben máris megszereztük a vezetést, Divic a tizenhatoson belül leültetett néhány nyíregyházi védőt, majd B. Tóthoz passzolt, akinek a beívelését Németh Norbert fejelte közelről a kapuba.
A gól után is végig fölényben futballoztak a mieink, bár ez nem volt nehéz az ellen a Nyíregyháza ellen, amelyik az első félidő során mindössze kétszer kísérletezett kapuralövéssel.

Éppen emiatt a statisztikai adat miatt bosszantó, ami a második félidőben történt, hiszen a mieink kis odafigyeléssel, különösebb megerőltetés nélkül hozhatták volna a meccset, de végül ez nem sikerült.
Persze tény, hogy mostanában magasan van az a bizonyos léc a Fáy utcai stadionban, jól mutatja ezt, hogy 1-0-ás vezetésnél is többször ébresztőt kiáltottak a hazai drukkerek. Nem is alaptalanul, hiszen az egész játékrész során sok hibával és dekoncentráltan futballozott a Mészöly-csapat.

Az ellenfél sem tett eközben semmi különöset, de beíveléseikkel rendre veszélyt teremtettek Borszéki kapuja előtt és egy ilyen szituáció végén a 88. percben, az ex-vasasos Odrobéna ki is egyenlített.
A hátralévő rövid időben ennek hatására meg is élénkült a találkozó, mindkét oldalon kimaradt egy meccslabda, de az állás már nem változott.

Az ősz lezárása így kissé keserédesre sikeredett, de a kezdeti bosszankodás után mindenkit örömmel tölthet el az, hogy a dobogón várhatjuk a bajnokság második felét, erre pedig igen rég volt már példa labdarúgóink életében.

Németh Norbert, csapatunk gólszerzője is kissé bosszúsan kezdte értékelését:
- A helyzeteink alapján sokkal több volt ebben a meccsben, még a második félidőben is akadtak lehetőségeink, pedig akkor érthetetlenül rosszul játszottunk. Jó lett volna megszerezni a tizedik győzelmünket, a gólomat is szívesen elcserélném a három pontra.
A szezon egészével azonban természetesen középpályásunk is elégedett volt:
- Igazi csapatmunka volt az őszi menetelésünk, ennek köszönhető az is, hogy viszonylag sokszor voltam eredményes. Kihoztuk magunkból a maximumot és egy jó téli alapozással ez a forma tavaszra is átmenthető. 

dan

Videók:

- összefoglaló>>
- Mészöly Géza interjú>>




Hirdetések