Jenkei Dániel, 2020.01.27. | Kézilabda

Igazi erőltetett meneten van túl női kézilabdacsapatunk.

Penszki Gergely csapata múlt pénteken Hajdúnánásra tette át székhelyét, ahol kezdésként a Hódos Imre Sport –és Rendezvénycsarnok ünnepélyes avatóján játszottunk barátságos meccset a helyi csapattal.

A mieink ebben a szezonban már túl vannak egy győztes csarnokavatón, és most is tartottuk a jó mérleget, hiszen 30-27-re legyőztük az NB I/B Keleti-csoportjának 4. helyén álló Hajdúnánást.

Ez egyébként már a második meccsünk volt a kemény sorozatban, hiszen csütörtök este Ligakupa-találkozót vívtunk hazai pályán, és ezután utaztunk Hajdúnánásra. A csarnokavatót azzal tudtuk leginkább megtisztelni, hogy maximális komolysággal álltunk a találkozóhoz, de remélem, azért nem rontottuk el a győzelmünkkel a hazaiak ünnepét. – mondta el Penszki Gergely honlapunknak.

A meccsdömping szombaton folytatódott, immár a felavatott hajdúnánási csarnokban, ahol kezdetét vette a Medián Kupa.

Annyi változással az előzetes tervekhez képest, hogy eljött a felkészülési tornára a román első osztályú Cs Minaur Baia Mare együttese is. A nagybányaiak igen komoly játékerőt képviselnek, hiszen négy román válogatott játékosuk is megjárta a decemberi világbajnokságot, de lengyel nemzeti csapatban szereplő balátlövőjük is van.

A mieink éppen velük kezdtek, és 13-13-as félidő után végül nagy csatában 27-25-re maradtunk alul. Még aznap jött a második csoportmeccs, amelyen az Orosháza csapatát 32-24-re vertük.

A vasárnapi helyosztón így a bronzérem volt a tét, de a Szeged KKSE csapatától 30-29-re kikaptunk, és a negyedik helyen zártuk a Medián Kupát.

- Igazi csúcsterhelés végén vagyunk, hiszen négy nap alatt öt mérkőzést játszottunk. A Medián-kupán a Nagybánya elleni találkozó igazi első osztályú tempójú, minőségi kézilabdát hozott. Nagy öröm számomra, hogy gyakorlatilag végig partiban tudtunk lenni a válogatott játékosokkal felálló élvonalbeli ellenfelünkkel szemben. Az Orosházát utána délután magabiztosan győztük le, majd a vasárnapi helyosztón éreztem azt először, hogy belefáradtunk a sorozatos meccsterhelésbe, sok alapvető hibát vétettünk, így a Szegedé lett a győzelem. Összességében azonban rendkívül hasznosnak ítélem a mögöttünk hagyott napokat. – zárta értékelését Penszki Gergely vezetőedzőnk.


EREDMÉNYEK

Hódos Imre Sportcsarnok-avató:

Hajdúnánás-Vasas SC 27-30 (12-16)

 

Medián Kupa 2020.01.25-26., „A csoport”:

Vasas-CS Minaur Baia Mare (román) 25-27 (13-13)

Orosházi NKC-CS Minaur Baia Mare (román) 19-33 (10-17)

Vasas-Orosházi NKC 32-24 (16-13)

 

„A csoport” végeredménye: 1. CS Minaur Baia Mare, 2. Vasas SC, 3. Orosházi NKC.

„B csoport” végeredménye: 1. Gárdony-Pázmánd NKK, 2. Szeged KKSE, 3. Hajdúnánás SK.

 

III. helyért:

Vasas-Szeged KKSE 29-30 (17-19)

 

A torna végeredménye: 1. CS Minaur Baia Mare (román) 2. Gárdony-Pázmánd NKK 3. Szeged KKSE 4. Vasas SC 5. Hajdúnánás SK 6. Orosházi NKC

 


Hirdetések