2008.11.14. | Labdarúgás
Az utolsó őszi fordulóra kerül sor hétvégén a Fáy utcában. Csapatunk vendége a tabella ötödik helyén álló Nyíregyháza lesz. Egy győzelem és némi szerencse esetén akár a tabella második helyéről várhatjuk majd a tavaszi folytatást.

A múlt héten sajnos Kaposváron megszakadt csapatunk három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata (Győr, REAC, Fehérvár). A kiütéses vereségen (4-0) azonban nincs értelme sokat rágódni, hiszen szombat este már újabb feladat vár a csapatra. A Nyíregyháza elleni meccs tétje nemcsak a tabellán elfoglalt helyezés lesz (a harmadik helynél hátrébb már nem végezhetünk az ősszel, szerencsés esetben azonban másodikok, sőt akár elsők is lehetünk), hanem a szoros pontkülönbség megtartása az Újpesttel illetve a Debrecennel szemben.

A három pont begyűjtése azonban rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik. A Nyíregyháza csapata legutóbb szeptember 13.-án (!!!) szenvedett vereséget, a Kaposvár otthonában. Az azóta lejátszott hét mérkőzésen négy győzelem és három döntetlen a nyírségi csapat mérlege, 12-6-os gólkülönbséggel. A holnapi mérkőzésen tehát várhatóan nagyon meg kell majd izzadnunk a három pont begyűjtéséért. Mészöly Géza elmondta, hogy a vendég csapat masszív védelemmel rendelkezik, továbbá két remek szélsőjátékosuk is van, a Vasas-szurkolók számára ismerős Bárányos Zsolt illetve Sztojkov személyében. A középpályán kulcsszerepe van még Zabos Attilának, aki szintén nem ismeretlen az angyalföldi közönségnek.

A tavalyi szezonban szintén az 15. illetve az utolsó fordulóban találkozott egymással a két csapat, akkor Nyíregyházán a hazaiak győztek (2-1), az Illovszky Stadionban azonban Vasas győzelem született (3-1).

A Vasas háza táján a héten a Budapestre látogató, lehetséges olasz befektetők jelentették az elsődleges beszédtémát. Csapatunknál nagyon örülnek, hogy az eddigi szerepléssel sikerült vonzóvá tenni a klubot az itáliai üzletemberek számára. Szintén pozitívum, hogy a talján küldöttség mindenképpen nemzetközi kupában gondolkodik, amire a csapatnak ebben a szezonban minden esélye megvan.

A Vasas holnap nem számíthat a továbbra is sérült Németh Gáborra, a jövő héten sérvműtéten áteső Balog Zsoltra, illetve a bokasérülést szenvedő Kiss Mártonra. Lázok János továbbra sem teljesen egészséges, ugyanakkor Mészöly Géza határozottan kijelentette, hogy tavasszal is számít a támadó szolgálataira.

A Nyíregyháza elleni várható kezdőcsapat:
Borszéki-Sowunmi, Paripovic, Unierzyski, Tóth A.-B. Tóth, Dobric, Pavicevic, Laczkó-Németh N., Divic

Babják Bence

Hirdetések