Dobos Sándor, 2020.01.26. | Vízilabda

A Ferencváros kettős győzelemmel búcsúztatta Plézer János csapatát, amely az utolsó pillanatig küzdött a jobb eredményért.

Komjádi Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Vasas SC–FTC-Telekom 6-8 (1-3, 2-1, 1-2, 2-2)
Komjádi-uszoda, 150 néző, vezette: Tóth I., Ádám

Vasas: Korom – Vadovics L., Hajdu A. 4, Bencz 2, Trombitás, Pardi, Makszim. Csere: Magyar, Fótos, Landherr, Farkas R., Kovács M., Sipos. Edző: Plézer János

FTC: Gyapjas – Szabó II. B., Vass, Kis, Nyíri 2, Várkonyi 3, Varga B. Csere: Böröczky B., Spitz 2, Böröczky M., Marangon, Gál S. 1. Edző: Varga Dániel

Az első mérkőzésen: FTC-Telekom–Vasas SC 9-7

Továbbjutott az FTC-Telekom, 17-13-as összesítéssel.


Ezúttal nem sikerült. Sorozatban harmadszor jutott volna a Komjádi Kupa négyes döntőjébe a Vasas SC, ráadásul ugyanazzal a szakemberrel a kispadon, erre nem nagyon volt példa korábban a kiírás történetében.

Ezt a bravúrt egy jó Ferencváros akadályozta meg, amely már az első mérkőzésen, szombaton is 9-7-re győzött úgy, hogy a zárónegyedet 3-1-re hozta csapatunk, nyílttá téve így a továbbjutást.

A vasárnapi visszavágó aztán elég rosszul indult, már 4-1-re is vezetett a Fradi, így lényegében az egész meccsen futni kellett az eredmény után. Nem a mínusz kettő, hanem a mínusz három vagy négy után.

Nagyon akartak a fiúk, talán néha túlságosan is, így támadásban nem mindig a jó megoldásokat választották, a vendégek pedig éltek ezzel, annak ellenére, hogy a mieink sem védekeztek rosszul. A két kapus, Korom Dániel és Gyapjas Brendon is jó napot fogott ki, Dani védéseinek is köszönhető, hogy a zárónegyedben visszajött még a csapat.

6-6-ra egyenlítettünk, a lélektani határt viszont nem sikerült aztán áttörni, így a végén már nem volt kérdés, hogy a vendégek nyerik a párharcot.

A találkozón nem minden ferencvárosi szimpatizáns volt egyébként sportszerű, akadt, aki folyamatosan a Vasas játékosaihoz szólt, heccelte őket, meg is van erről a határozott véleménye a sorok írójának.

Ezt most nem részletezzük, legyen elég annyi, hogy a párharcot megérdemelten nyerte a Ferencváros, de a Vasas csapatának is jár a dicséret: mindent megtettek a fiúk.

A négyes döntőt egyébként a kiírás szerint áprilisban rendezik, de ez az időpont még változhat.

Plézer János vezetőedző:

„A lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk, a játékosaim hajtottak szombaton és vasárnap is. Van olyan időszak, amikor egy csapat nem a legjobb arcát mutatja, de ne feledjük, hogy ezek a gyerekek sok mindent megnyertek már, nekem, nekünk, a klubnak. Mindenkire nagyon büszke vagyok, és úgy gondolom, tudunk egymás szemébe és tükörbe nézni a mostani párharc után. Elvesztettünk egy negyeddöntőt, de hiszek abban, hogy két meccs alapján mindig a jobb csapat nyer. Azt gondolom, hogy most is a jobb csapat nyert, gratulálok a Ferencvárosnak. De ettől még nagyon szeretem a saját csapatom, nagyon jó vele dolgozni. Lehet, hogy egy korszak lezárul most, páran megint kiöregednek, de nincs hiányérzetem. Ha ez a 100 százalék, és az ennyire elég, akkor lehet tükörbe nézni, és mivel szombaton is hasonlóan játszottunk, ez a jelenlegi száz százalék. Érzelmes pillanatok ezek, jó lett volna újra ott lenni a Komjádi Kupa négyes döntőjében, de nem hiszem, hogy bárkinek is szemrehányást kell tennem.”


Hirdetések