Dobos Sándor, 2020.01.26. | Kosárlabda

Harmincpontos vereséget szenvedett a Vasas Akadémia a jóval erősebb DVTK otthonában.

NB I/A-csoport, 17. forduló:

Aluinvent-DVTK–Vasas Akadémia 99-69 (31-9, 20-20, 22-18, 26-22)

DVTK: Goree 16/6, Pusztai 9/3, Walker 12, Morrison 17/3, Medgyessy. Csere: Szűcs 10/6, Zele 10, Kiss A. 6, Skoric 8, Kányási 7/3, Katona 2, Frindt 2. Edző: Cziczás László

Vasas: Murray 18, Fraser 18, Böröndy 4, Tóth O. 15, Budácsik 5. Csere: Vukov 2, Karlócai 3, Szerencsés, Heljic 5, Madár E., Smailbegovic. Edző: Földi Attila


Minden hazai játékos szerzett pontot a szombati mérkőzésen, ez önmagában sokat elárul az erőviszonyokról. A találkozó igazából az első negyedben eldőlt, ugyanis 31-9-re nyerte ez a szakaszt a Diósgyőr. Innen nagyon nehéz visszakapaszkodni, és bár a folytatásban kiegyenlített volt a játék, a végén a diósgyőriek győzelmét nem veszélyeztette a Vasas.

A két vezetőedző, Cziczás László és Földi Attila jól ismerik egymást, jó barátok, erre ki is tértek a meccs utáni interjúkban. Most azonban a DVTK trénere örülhetett jobban, roppant erős csapata igazolta a papírformát.

A Vasas Akadémia 4 győzelemmel áll a 10. helyen, a Cegléd és a Győr áll előtte hét sikerrel. A DVTK ezzel a győzelemmel a második helyre lépett a tabellán, merthogy a Csata otthon kapott ki a TFSE-MTK-tól, némi meglepetésre.

Cziczás László, a DVTK vezetőedzője:
„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Játékosaim nagyon sok energiát beleadtak ebbe a mérkőzésbe és szép győzelmet arattak. Másrészt viszont nem jó érzés az ország egyik legtehetségesebb játékosát és edzőjét letörve látni. Nagyon készültünk erre az összecsapásra, mert a Vasas komoly játékerőt képvisel és ezt többször bizonyította már. Mi profi csapat vagyunk, azzal tiszteltük meg ellenfelünket, hogy végig hajtottunk. Ellentmondást nem tűrően játszottunk az első tíz percben, amivel el is döntöttük a találkozót, viszont ellenfelünk ezután nem esett össze, és jó játék alakult ki.”

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Olyan mintha egész héten nem csináltunk volna semmit, pedig jó edzésmunkát végeztünk, aztán idejövünk és tíz perc alatt lerendezzük a mérkőzést, leginkább persze saját hibáinknak köszönhetően. Mindig rossz kikapni, de itt legalább annyiból jó, hogy a barátom nyert.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:
„Gratulálok a hazai csapatnak. Sajnos nem jól kezdtük a mérkőzést, sem támadásunk, sem védekezésünk nem volt megfelelő. A második félidőben próbáltuk felszívni magunkat, ennyire sikerült.”


Hirdetések