Dobos Sándor, 2020.01.25. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC először szerzett pontot a Raktár utcában, mióta az Erste Ligában játszik.

Erste Liga, alsóházi középszakasz, 3. forduló:

Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Fehérvár: Szeles
Imre, Mangone – Horváth M., Kiss R. – Schartz, Vas Márk – Erdély, Rétfalvi
Balogh B., Mihály Ákos, Zion – C. Campbell (1), Madácsi 1, Péter A. 1 – Császár, Nagy Á., Vincze G. – Almási, Buzás, Kovács A.
Edző: Kiss Dávid

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Gáspár L.
Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó, Fliszár, Nagy M. – Béres, Páterka 1, Szalma – Csiki (1), Márton, Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Kapura lövések: 40-32


„A Vasas ellen sohasem könnyű játszani” – érkezett egy komment a mérkőzés után nem sokkal Facebook-oldalunkra. Jó ezt hallani, olvasni, látni – ráadásul nem először kapunk ilyen visszajelzést „kívülről”.

Most is bizonyították a fiúk, hogy van bennük potenciál, azért pedig külön jár a kalapemelés, hogy mindezt idegenben, Székesfehérváron jelezték úgy, hogy ezúttal pont is járt érte. A két hazai vereség után talán egyfajta felszabadultság is jellemezte a Schiller-Vasast, amely végig abszolút egyenrangú ellenfele volt a héten a Hokiklubot 4-2-re legyőző Titánoknak.

Jó tempóban hokizott mindkét csapat, így élvezetes volt annak ellenére is a játék, hogy mindössze két gól esett a rendes játékidőben. Ez nagyban köszönhető a kiválóan védő Szeles Martin-Sági Máté duónak. A két jó barát igazolta, hogy lehet rájuk számítani. Előbbi 96,88, utóbbi 95 százalékkal védett a hivatalos statisztika szerint.

A hosszabbításban aztán Péter Andor másfél perc után megszerezte a győztes gólt a fehérváriaknak, így övék lett a két pont.

Folytatás kedden, a Hokiklub Budapest otthonában. (Idegenben, tehát…)


Hirdetések