Dobos Sándor, 2020.01.23. | Jégkorong

Nem sikerült ennek ellenére pontot szerezni az erdélyi csapat ellen az Erste Liga alsóházi középszakaszának második fordulójában.

Erste Liga, alsóházi középszakasz, 2. forduló:

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

VASAS: Sági Máté
BUKOR, INGLIS – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Gáspár L.
Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó, NAGY M., Pápa B. – Béres, Páterka, Szalma – Csiki, Márton, Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

GYERGYÓ: COOKE
Góga, RASULOV – Ferenc Csibi, JONES 1 (1) – Kozma, Nagy Cs. – Orbán Sz.
Péter Zs., RUPERT 1 (1), Valdix (1) – Csergő, Pestunov, Vorobjev (1) – Barabás, Elekes Darabont, Sára T. – Benedek, Daradics
Edző: Cameron Malcolm

Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Kapura lövések: 29–48

Vasas Jégcentrum, 300 néző. V: Soós, Gangel, Korbuly, Fényi


Második középszakasz mérkőzésünkön is pont nélkül maradtunk, a Gyergyó rutinosan megtartotta egygólos előnyét a meccs derekától, majd egy üres kapus góllal növelte azt, és elvitte a három pontot.

Pedig jól szokott menni az erdélyiek ellen, most is egyenrangú partnerek voltunk, de támadásban ezúttal elmaradtunk a várttól. Különösen emberelőnyben (ötször is előállt ilyen szituáció), nem sikerült felállni, gólhelyzetet kialakítani. Azért persze akadt olyan helyzet, amikor ígéretesnek számított, Szalma Zsolt például „üres kapu” előtt volt bizonytalan, de ha objektívek maradunk – már pedig mindig azok maradunk – olyan nagyon nem nehezítettük meg Cooke dolgát a kapuban.

Az első két esély tehát elszállt a pontszerzésre, de szombaton jön a következő, a Fehérvári Titánok otthonában reméljük, megtörik a jég. Kétszeresen is, hiszen ellenük idén kevésbé ment eddig.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: – Az első harmadban jól kezdtünk, utána talán egy kicsit megültünk, és abból nem tudtunk kijönni. Volt rengeteg előnyünk, amiből nem alakítottunk ki megfelelő mennyiségű gólhelyzetet, és igazából még kapura lövésünk is kevés volt belőle. Talán a gólra törő játék az, ami a legjobban hiányzott, ez látszik is az eredményen. Lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni, főleg egy ilyen rutinos és jó csapat ellen, mint a Gyergyó.

Cameron Malcolm, a Gyergyói HK vezetőedzője: – Nyertünk, ez a legfontosabb, és a győzelmet nem is mindig kell magyarázni. Bizonyos periódusokban nagyon jól játszottunk, de volt, amikor idegesen, így a gólszerzéssel is akadtak gondjaink. Néha talán túlpörögtek a játékosaim, de jobban használtuk ki a helyzeteket és ez döntött ma. Javulnunk kell.

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

1. Gyergyói HK 1 1   - - - 2-0 7
2. UTE - -   - - - - 6
3. Fehérvári Titánok 1 1   - - - 4-2 5
4. Hokiklub Budapest 2 1   - - 1 9-7 4
5. Schiller-Vasas HC 2 -   - - 2 3-9 0

Hirdetések