Dobos Sándor, 2020.01.23. | Kosárlabda

A Salgótarjánt ráadásul 10 ponttal sikerült megverni, az őszi kilencpontos vereség után ez is egy bónusz a szerda este után.

NB I/B Piros-csoport, 14. forduló:

Vasas Akadémia–Salgótarján 71-61 (12-14, 15-16, 20-22, 24-9)

Vasas: Moravcsik 13/6, Andrássy 14/3, Boros 11, Debreceni 8, Sólyom 2. Csere: Kelenföldi 7, Radics 6, Steier 6/6, Kozma 4. Edző: Faragó Péter

Salgótarján: Sömenek 13, Boinitzer 8, Herendic 6, Szanyi 8, Nshimba. Csere: Berkics 8, Karanfilovski 8, Piukovics 3, Csabák 7, Hajdu, Kovács M. Edző: Szabó Zoltán


Nagy kapaszkodásba kezdett a Vasas Akadémia, és hát volt is honnan kapaszkodni. Több balszerencsés vereség után sorozatban harmadik alkalommal sikerült visszavágni a korábbi győzőknek.

A Baja, a Veszprém után a Salgótarján is vereséget szenvedett otthonunkban, ez pedig nagyszerű fejlemény, a születésnapját a meccs napján ünneplő vezetőedző, Faragó Péter tehát nem viccelt, amikor pár hete azt mondta, a társaság bizony még mindig a playoffot érő helyekért indul neki a további harcoknak.

Csapatunk még mindig a 12. a tabellán, de már 6 győzelemmel, ami csak kettővel kevesebb, mint a 8. BKG-Príma neve mellett álló szám.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok a győzelemhez a srácoknak! A legfontosabb kérdés a mérkőzésen az volt, hogy mesterséges görcsoldó nélkül mikor oldódunk fel. Én úgy gondolom, hogy az egyik csapat aktívabb volt, a másik passzívabb. Ezen a mérkőzésen mi aktívak voltunk a végén, és ezzel a ritmusváltással nyertük meg a találkozót, az egyébként jó erőkből álló Salgótarján ellen. És a végén extra pont, hogy tudtunk figyelni az egymás elleni különbségre is. Ott kilenccel kaptunk ki, itthon most nyertünk tízzel. Úgyhogy, ha ebben a szezonban utolérjük a Salgótarjánt, akkor ez fog számítani. Ha nem, akkor majd hozzáadjuk a következőhöz.”

Szabó Zoltán, a Salgótarján vezetőedzője:
„Gratulálok a Vasas gárdájának! Mi egy jó ajándékkal kedveskedtünk Faragó Peti születésnapjára, asszisztáltunk a Vasasnak ehhez a győzelméhez. Úgy gondolom, hogy 30 százalékos dobóteljesítménnyel és 16 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni idegenben. A kezünkben volt ez a mérkőzés, sajnos fájó vereséget szenvedtünk. Extrán tudtunk nyerni egy Veszprém, egy Honvéd ellen, úgyhogy igazából benne volt ez a vereség. Készülünk tovább, megpróbálunk a Pécs otthonában szombaton nyerni, mivel nagyon kiegyenlített ez a bajnokság. Minden győzelmünknek kulcsszerepe lesz.”


Hirdetések