2020.01.22. | Curling

Lausanne-ban a vegyes párosok versenyében a kanadai Nathan Younggal meneteltek, egészen a dobogó tetejéig.

Nagyszerűen zárult vasasos és magyar szempontból is a III. Téli Ifjúsági Olimpia curlingprogramja. Miután a magyar vegyes csapat korábban összesítésben a 17. helyen zárt a Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc összeállításban, a játékok második felében a vegyes párosokra figyeltünk.

A versenyzőket egy sajátos szabályrendszer és válogatási elv alapján összepárosították más nemzet képviselőivel, így kapta meg partnerének Nagy Laura a kanadai fiút, Nathan Youngot. Joó Linda olasz párostársat kapott, de sajnos rögtön az első mérkőzésen vereséget szenvedtek.

Lauráék viszont parádésan meneteltek, és mindez azt jelentette, hogy szerdán a minél fényesebb éremért küzdhettek. Ez kiválóan sikerült, hiszen az elődöntőben előbb legyőzték a korábban már felülmúlt japán-francia duót, majd a döntőben is domináltak.

Fotók: Szalmás Péter/MOB

Ehhez persze kellett egy remek első end (3-0), majd a szintén remek folytatás, hiszen 7-0-ra is elhúztak és a félidőben is 7-1 volt az állás! Kezdett aztán kapaszkodni a japán, francia páros, 7-5-nél elkezdünk izgulni, de egy követ írtunk az utolsó előtti endben, majd később még egyet, az utolsó endben.

Gratulálunk a Vasas SC fiatal versenyzőjének!

„Az elején nagyszerűen kezdtünk, és talán kicsit el is bíztuk magunkat, elkezdtünk hibázni. De aztán úgy voltunk vele, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy innen veszítsünk, és a végén szinte minden követ megcsináltunk, amivel meg is nyertük a mérkőzést. Nagyon sokat jelent ez nekem és a magyar curlingnek is. Junior szinten, azt hiszem, folyamatosan fejlődünk, és egyre jobbak és jobbak leszünk, jó úton vagyunk. Ez fantasztikus, soha nem gondoltam, hogy ilyen messzire jutunk" - nyilatkozta Nagy Laura a nemzetközi szövetség oldalának.

"Elképesztő, még nem is tudom felfogni, hogy mi történt. Nem nagyon vannak erre szavak, fantasztikus érzés itt lenni és  átélni ezt a sikert, képviselni Kanadát, mindezt úgy, hogy itt van a családom is. Az érem csak egy hab a tortán" - ezt már partnere, Nathan Young mondta. 

A  Magyar Olimpiai Bizottság munkatársainak így nyilatkoztak:


Eredmények – III. Téli Ifjúsági Olimpia, vegyes párosok:

Pei Junhang, Vit Chabicovsky (kínai, cseh)–Joó Linda, Simone Piffer (magyar, olasz) 9-6

Nagy Laura, Nathan Young (magyar, kanadai)–Lisa Norrlander, Kilian Thune (svéd, dán) 11-5
Nagy Laura, Nathan Young–Robyn Mitchell, Frantisek Jiral (brit, cseh) 7-4
Liu Tong, Selahattin Eser (kínai, török)–Nagy Laura, Nathan Young 4-8
Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 8-1

Az elődöntőben:

Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 6-2

A döntőben:

Nagy Laura, Nathan Young–Chana Beitone, Nikolai Lysakov (francia, orosz) 9-5


Fotó: Alina Pavlyuchik

© WCF / Alina Pavlyuchik

 

 

 

Tóth Zita a 16. helyen végzett szuperóriás-műlesiklásban
A lányok 62 fős mezőnyében a vasasos Tóth Zita a 40-es rajtszámot viselve indult szuperóriás-műlesiklásban, és 57.47 másodperccel a 16. helyen zárt. Ideje a győztes svájci – vagyis hazai pályán versenyző – Amelie Klopfensteinétől 1.2 másodperccel maradt el. A második helyen a francia Caitlin McFarlane, a harmadikon az izraeli Noa Szollos végzett. Előbbi időeredménye csupán 8, utóbbi 9 tizeddel volt gyengébb a lausanne-i téli ifjúsági olimpia első bajnokáétól. Műlesiklásban Tóth Zita nem ért célba.

 


Hirdetések