Dobos Sándor, 2020.01.21. | Jégkorong

Nem sikerült az emberelőnyöket megfelelő hatékonysággal kihasználni, sok volt a korongeladás, ezek voltak a Schiller-Vasas HC keddi vereségének fő okai.

Erste Liga, alsóház középszakasz, 1. forduló:

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 37 (13, 22, 02)

VASAS: Sági Máté
Bukor, Gáspár – Hetényi P. (1), Seregély – Surányi, Tornyai – Inglis
Schmál, Szlama, Turbucz 1 – Czakó 1, Csiki, NAGY M. (3) – Béres 1, Páterka, Szalma (1) – Márton, PÁPA B., Székely-Mádai G.
Edző: Ladányi Balázs

HOKIKLUB: BRODEUR
Berry-LaMontagna 1, Linke (2) – Bugár, Reiter – Lévai, Szécsi 1
PHILQVIST 1, SATEK 1 (2), Szűcs (2) – Koski 1, LŐCZI 1 (1), Németh Á. (1) – Albert, Petres, Szappanos (1) –Horváth B. 1 (1)
Edző: Jens Brandström

Vasas Jégcentrum, 150 néző. V.: Németh M., Varjú, Balla, Szabó D.

Kiállítások: 4., ill. 12 perc
Kapura lövések: 26–32


Talán túl korán szerzett vezetést csapatunk…

Talán túl hamar elhittük, hogy meglesz a győzelem, ismét a KMH ellen, és ezzel három ponttal nyitjuk a középszakaszt.

Nem így történt. A vendégek ugyanis nem estek össze Turbucz Martin gólja után, szép lassan éledeztek, és a hetedik percben Lőczi Árpád góljával egyenlítettek, és nem sokkal később már a vezetést is megszerezték. Sőt, becsúszott aztán még egy vendéggól, és akkor még csak a harmad közepén jártunk.

Mínusz kettőről kellett volna tehát felállni, és a második harmadban bizony közel voltunk ahhoz, hogy ez sikerüljön. A jól játszó Nagy Márk kétszer is remek passzal jelentkezett, előbb Czakó Barna, majd Béres Boldizsár használta ki a helyzetet, így lett 2-3, majd 3-4.


Fotók: Szabó Péter

Viszont a meccs második felében két bosszantó vendéggól is esett: az egyik leshelyzet után született, a másik pedig egy rossz passz után emberelőnyben… Ahogyan a vendégek svéd mestere a meccs utáni nyilatkozatában elmondta, lélektanilag jókor lőtték a góljaikat. Nos, valóban…

Számunkra viszont érthetően demoralizáló volt ez a forgatókönyv, és bár voltak helyzeteink a záróharmadban is, újabb gólt már nem ütöttünk, nem úgy a vendégek.

A vége négygólos vereség, folytatás csütörtökön, a Gyergyó ellen, szintén a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: – Nem kezdtük rosszul a meccset, de végül a taktikai fegyelmezetlenségeinkből az ellenfél nagyon komolyan büntetett minket. Nem gondolnám, hogy ekkora különbség volt a két csapat között, de ők jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel. Mi ezt nagyban segítettük.

Jens Brandström, a Hokiklub Budapest vezetőedzője: – A legfontosabb, hogy megnyertük a meccset, és sokkal jobban játszottunk, mint legutóbb. De nagyon örülök annak is, hogy keményen küzdöttek a srácok, harcoltak igazán. Ez nem mindig könnyű akkor, amikor a saját játékodat akarod játszani, de az ellenfél ezt próbálja megakadályozni. Szerencsére lélektanilag nagyon fontos pillanatokban szereztünk gólt, gólokat.


Hirdetések