Jenkei Dániel, 2020.01.21. | Röplabda

Koncentráltan és jól játszott a Vasas Óbuda a BL-csoportkör negyedik fordulójában Nantesban, ez most egy nyert szettre és az ellenfél megizzasztására volt elég. Helyszíni riport.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. mérkőzés

Nantes VB-Vasas Óbuda 3:1 (23, -15, 22, 18)


Az Il De Nantes a Loire-folyó által körülölelt kis sziget, amelyen a Nantes női röplabdacsapatának csarnoka található. A létesítmény nem hipermodern, de minden igényt kielégít, nem beszélve a benne uralkodó meccshangulatról.

Ezt most azért tapasztalhattuk meg testközelből, mert a Vasas Óbuda a Nantes VB csapata ellen játszotta története második idegenbeli BL-csoportmérkőzését.

A kezdésre szépen megtelt a lelátó, amelyen nagy örömmel láttuk a Vasas Szurkolói Klub zászlóját, de a Vasas SC dolgozói is képviseltették magukat, így aztán volt némi segítség a lelátón a lányoknak.


Fotók: Vasas Attila

Persze a helyieket ilyenkor nem könnyű túlkiabálni, elképesztő showt csináltak a franciák, kezdve ott, hogy komoly fényjáték közepette mutatták be a csapatokat. A helyi műsorközlő csupán akkor izzadt meg, amikor a magyar csapat játékosainak nevét kellett felolvasnia.

A mieinknél Villám Lilla sérülés miatt nem utazott el a csapattal Nantesba, Mihály Dorka pedig a keddi napon lett beteg, így rá sem számíthatott Jakub Gluszak.

Jól kezdtük a meccset, nyoma sem volt a lányokon az UTE elleni hétvégi fásultságnak. Többször is előnyben voltunk az első labdamenetek után, majd a szett közepén Kjelstrup ászaival léptünk el újra (13-15).

Ha visszaemlékszünk az érdi hazai meccsre, ott is hasonlóan remekül indítottunk, ám elfogyott a szufla az első játszma végére, és utána már nem volt visszaút. Ma is hasonlót élhettünk át az elején, hiszen 20-18-ra még mi vezettünk, a játszma mégis a Nantes-é lett, 25-23-ra húzták be a franciák, Sylves pontja után.

A folytatás azonban egészen másképpen alakult, a mieink remekül „jöttek ki” a második szettre, Kostelanská pontja, majd egy nantesi out és egy remek blokk után már 13-5-re vezettünk! Felszabadultság jellemezte vasasos részről a labdameneteket, de arra még így se számítottunk, hogy a szurkolóink kiszámolhatják az ellenfelet, márpedig 22-12-nél erre is sor került. Kalicanin nyitása után véglegessé is vált ez a különbség, hiszen 25-15-re nyertük a második szettet.

Ahogy mondani szokás, jöhetett egy új meccs, és valóban az is lett: mi folytattuk a koncentrált, jó játékot, de az ellenfél is felszívta magát. Nem engedték el egymás kezét a csapatok, Kostelanská remek ütése után 22-21-nél mi kerültünk előnybe, de ezt már csak egy Vasas-pont követte, így 25-22-re a hazaiak nyerték a játszmát. (1:2)

Bíztunk az újabb visszakapaszkodásban, de a negyedik szett is Nantes-é lett (25-18), amely így megnyerte 3:1-re a mérkőzést.

Összességében azonban dicséret jár a Vasas Óbudának, hiszen végig megnehezítettük az ellenfél dolgát, és közel jártunk a nagyobb bravúrhoz is.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések